Arhitectul Hamid Nicola Katrib inaugureaza primul vernisaj de pictura

Arhitectul Hamid Nicola Katrib inaugureaza primul vernisaj de pictura

„Moods by HNK” marcheaza deschiderea galeriei de arta Penthouse Gallery si recunoasterea oficiala ca pictor a cunoscutului arhitect Hamid Nicola Katrib. In cadrul evenimentului, invitatii au putut admira lucrarile arhitectului, bratarile Malvesky Charm si sa testeze starile olfactive propuse de Christian Dior.

Moods by HNK” marcheaza deschiderea galeriei de arta Penthouse Gallery si recunoasterea oficiala ca pictor a cunoscutului arhitect Hamid Nicola Katrib. In cadrul evenimentului din 28 martie 2012, peste 120 de invitati au avut ocazia sa admire lucrarile expuse de catre Hamid Nicola Katrib, sa testeze starile olfactive propuse de Christian Dior, sa admire faimoasele bratari Malvensky Charm si sa se transpuna pe una dintre plajele din Santorini cu ajutorul agentiei Destination Weddings.

Expozitia de pictura Pictura Hamid Nicola KatribMoods reprezinta o incursiune in 16 stari care te scot din cotidian si te transpun intr-o lume plina de mister, entuziasm, libertate, visare sau incredere. Un complex de sentimente si asteptari prind viata datorita micilor vietati, fie ca este vorba de fluturi, pesti, sau libelule integrate printre vase ceramice, flori, fructe sau alte obiecte detinute de artist. Pasiunea lui Hamid pentru elementele marine se regaseste in fiecare dintre lucrarile sale realizate in ultimii 5 ani si adunate sub acest concept.

„Pictura inseamna detasare, iesire din spatiul cotidian. Fiecare tablou are o poveste spusa de personajul principal - o vietate ratacita printre obiecte, flori sau fructe in culori puternice. Niciodata nu lucrez doar la un singur tablou: adaug elemente sau culori in functie de starile pe care le am”, mentioneaza Hamid Nicola Katrib.

Moods ofera privitorului Pictura Hamid Nicola Katribo viziune si o perceptie frontala asupra lucrarii - cele 16 tablouri sunt realizate in plan orizontal si scot in evidenta micile vietati care personifica lucrarea. Incadrate de artist in curentul „soft surrealism”, asa cum ii place sa il numeasca, tablourile s-au bucurat de aprecierile invitatilor si criticilor de arta, ele fiind estimate intre 300 si 3000 Euro. Cea mai valoroasa lucrare a fost vanduta in cadrul vernisajului.

„Tablourile lui Hamid Nicola Katrib m-au cucerit din prima clipa, motiv pentru care am fost onorata sa particip ca partener la acest eveniment. Multi il cunosc datorita renumelui sau ca arhitect si designer de interior, insa ma bucur ca am avut ocazia sa descoperim o alta forma de manifestare a creativitatii sale: pictura”, a declarat Malvina Cervenschi.

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri