Setari Cookie-uri

igloomedia prezinta un nou album: Hoteluri din Romania

Editura igloomedia a lansat in luna mai cel de-al cincilea album din seria igloobest - Hoteluri din Romania, o selectie de 13 hoteluri din orase importante ale tarii, a caror amenajare poarta semnatura unor arhitecti sau designeri de succes.

Editura igloomedia a lansat in luna mai cel de-al cincilea album din seria igloobest - Hoteluri din Romania, o selectie de 13 hoteluri din orase importante ale tarii, a caror amenajare poarta semnatura unor arhitecti sau designeri de succes. Publicatia se adreseaza atat calatorilor cu stil, ce isi doresc experiente personalizate, cat si celor pasionati de design, interesati sa descopere proiecte recente, valoroase.

Dupa albumele dedicate caselor, interioarelor de locuinte si imobilelor de birouri, am ales sa abordam tema arhitecturii hoteliere, intr-un moment in care personalizarea si abordarile personalizate isi fac loc, din ce in ce mai mult, in acest domeniu.

La prima vedere, turismul local pare a fi dominat de pensiuni si hoteluri realizate din interes economic imediat, fie copiind inadecvat anumite modele, fie afisand un kitsch strident. De-a lungul ultimilor ani, am descoperit insa si o serie de proiecte de calitate, multe dintre ele la nivelul arhitecturii turistice internationale. Si, cum miza seriei igloobest a fost, inca de la prima aparitie, de a arata fata „buna” a arhitecturii locale, ele au fost adunate in acest album.

Citește și:

Selectia noastra poate parea la prima vedere eterogena, dar ceea ce uneste toate aceste proiecte este tocmai preocuparea pentru confort si intr-un sens vizual, estetic, nu doar fizic. De la “reprezentante” ale unor prestigioase lanturi hoteliere internationale si pana la boutique hotels, sunt proiecte unde arhitectii si proprietarii / investitorii si-au propus sa creeze o anumita atmosfera, si-au dorit sa poata spune o poveste pe care calatorul sa o transmita mai departe.

Albumul Hoteluri din Romania (bilingv – romana-engleza) este disponibil in librariile Carturesti si Humanitas din intreaga tara, precum si in magazinele din reteaua CLB (Compania romana de librarii). De asemenea, el poate fi comandat online, pe site-ul editurii: www.igloo.ro.

Un preview al albumului poate fi accesat la www.issuu.com.

Citește și:

Despre igloomedia

Editura igloomedia a fost infiintata in 2001 si este in prezent una dintre putinele companii editoriale din tara specializate in publicarea cartilor de arhitectura, design interior si patrimoniu. Misiunea sa este ridicarea standardelor culturii vizuale intr-o societate care isi cauta inca reperele in domeniul arhitecturii si al politicilor urbane.

igloomedia este si editorul revistei lunare igloo habitat&arhitectura, situata la interferenta unor tematici dintre cele mai variate: arhitectura, design, patrimoniu, cultura urbana, arta contemporana.

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.