Setari Cookie-uri

A treia editie de Midsummer Day la IKEA

Magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa va sarbatori sambata, 20 iunie, alaturi de toate magazinele IKEA din intreaga lume si de poporul suedez, "Midsummer Day", mijlocul verii sau cea mai lunga zi din an.

Magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa va sarbatori sambata, 20 iunie, alaturi de toate magazinele IKEA din intreaga lume si de poporul suedez, “Midsummer Day” - mijlocul verii sau cea mai lunga zi din an. Programul magazinului se va prelungi pana la ora 2.00 dimineata pentru amatorii de petreceri in stil suedez si de cumparaturi nocturne.
Este al treilea an in care angajatii IKEA isi vor intampina vizitatorii imbracati in costume traditionale suedeze pentru a sarbatori impreuna cea mai lunga si mai calda zi a anului in Suedia (aproximativ 18 grade Celsius in partea de sud). Sarbatoare a verii, a bucuriei si a poftei de viata, Midsummer Day incepe prin decorarea "stalpului de flori”, moment simbolic la care sunt asteptati sa participe toti cei ce vor ajunge la magazin sambata, dupa ora 14.00.
“Ne-am bucurat sa vedem in anii anteriori ca oamenilor le place sa petreaca aceasta sarbatoare alaturi de noi, cu muzica si voie buna, dar si profitand pentru a achizitiona ultimele noutati. Vom continua sa sarbatorim solstitiul de vara pentru a-i aduce tot mai aproape de traditiile suedeze care ne reprezinta pe noi si produsele noastre”, a declarat Cornel Oprisan, retail manager IKEA Romania.
Sambata seara incepand cu ora 19.00, momentul in care se da startul petrecerii, si pana la miezul noptii, toti vizitatorii vor putea degusta bauturi si preparate suedeze, oferite gratis de personalul IKEA in fata intrarii magazinului. In plus, in restaurantul IKEA vor putea alege un meniu traditional suedez - platou de hering, preparat din ingrediente ce se gasesc in Magazinul de delicatese suedeze de la parter - care va fi servit doar pe durata acestui week-end.
Ce inseamna Midsummer in Suedia?
“Midsummer Festival”, vechiul festival suedez al verii, se celebreaza in fiecare an in ultima parte a lunii iunie. Sarbatoarea verii este una dintre cele mai indepartate traditii ale suedezilor care amintesc de vremuri incarcate de romantism si mister. Traditia spune ca, in urma cu multi ani, fetele culegeau in tacere floare cu floare si isi faceau un buchet pe care si-l puneau sub perna pentru a-si visa ursitul, obicei similar de altfel cu cel de la noi din noaptea de Sanziene (24 iunie), dovedind radacinile comune ale miturilor stravechi. Poate din acest motiv Midsummer a fost de multe ori caracterizata ca o sarbatoare plina de romantism, dar mai ales de mister.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.