Setari Cookie-uri

Ce case pot fi cumparate cu un singur dolar?

Chiar daca pare incredibil, in anumite state americane o serie de case de dimensiuni generoase sunt scoase la vanzare la pretul de doar un dolar. Cu siguranta va intrebati cum este posibil sa existe asemenea preturi pe piata imobiliara si ce anume sta la baza acestei tendinte ce pare sa ia tot mai mare amploare.

3. Pe langa aceste doua situatii, case de un dolar sunt scoase la vanzare si printr-un program guvernamental ce are in vedere revitalizarea unor zone urbane neintretinute si depopulate. Aceste case sunt locuinte uni-familiale achizitionate de catre Administratia Federala de Locuinte si sunt oferite la preturi incredibile in situatia in care nu au fost vandute la pretul pietei timp de 6 luni. Chiar daca nu exista niciun profit in urma vanzarii caselor, prin intermediul noilor proprietari, casele vor fi renovate, imbunatatind imaginea zonei urbane si favorizand repopularea acesteia.
Chiar daca la prima vedere oferta pare incredibila, achizitionarea unor astfel de locuinte presupune o serie de costuri suplimentare. In cazul in care constructia trebuie relocata, taxele nu sunt tocmai neglijabile, iar casele scoase la vanzare de catre banci, de cele mai multe ori nu se afla in stare foarte buna, necesitand renovari masive. Cu toate acestea, impreuna cu toate costurile, in final, o astfel de achizitie se poate dovedi mult mai avantajoasa fata de constructiile vandute la pretul pietei.
Anunturi cu astfel de case nu sunt foarte greu de gasit in Statele Unite ale Americii. Am descoperit si noi pe E-bay o casa (vezi foto) a carei pret de pornire a fost de 1 dolar, in momentul de fata suma maxima licitata fiind de 1,25 de dolari. Constructia ce dateaza din anul 1920 este situata in Cleveland, Ohio, si cuprinde 3 camere si o baie, iar mutarea ei nu este necesara. Pe langa suma licitata, cel ce va intra in posesia locuintei va trebui sa achite si o suma de 2500 de dolari, in care sunt incluse toate taxele de vanzare-cumparare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.