Setari Cookie-uri

Numarul apartamentelor libere a crescut. Proprietarii nu scad chiriile

Proprietarii de apartamente tin chiriile la un nivel ridicat cu toate ca numarul locuintelor libere din piata a crescut considerabil, iar mai multi dezvoltatori au decis la randul lor sa scoata la inchiriere locuintele noi pe care le construiesc, au declarat consultantii imobiliari.

Recent, societatea de constructii Apolodor a decis, in contextul crizei financiare, sa acorde facilitati la achizitia apartamentelor din ansamblul Octopus Garden, printre acestea numarandu-se si preluarea clientilor a unui apartament mobilat si utilat, in schimbul unei chirii lunare. Potrivit dezvoltatorului, aceasta chirie se poate transforma ulterior in avans, in cazul in care clientii doresc achizitionarea locuintei.
Analistii imobiliari mai spun ca astfel de situatii vor fi tot mai des intalnite in 2009, iar chiriile ar trebui sa se stabilizeze in primul trimestru al anului.
La randul lor, reprezentanti ai agentiilor imobiliare sustin ca de la inceputul anului, numarul de contracte inchiriere a crescut simtitor, iar un proprietar de apartament primeste la o singura intalnire circa 30 de potentiali chiriasi dornici sa ocupe locuinta.
"Aproape zilnic am 3-4 locuinte de inchiriat si peste 100 de potentiali clienti. Nici nu se pune problema ca nu vom inchiria respectivele locuinte. In ceea ce priveste chiriile, aceste nu sunt nici mai mici dar nici mai mari ca in ultimul trimestru din anul precedent. Totul depinde de zona si de imbunatatirile aduse apartamentelor", sustine Dan Nicolae, reprezentant al unei agentii imobiliare.
Sursa: Wall-Street.ro
Citeste si alte stiri imobiliare pe Wall-Street.ro. Noi iti recomandam:
Volumul lucrarilor de constructii, crestere cu 26,9% in primele 11 luni
Cum investim in imobiliare, in 2009
Investitiile imobiliare cel mai putin riscante in 2009
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.