Setari Cookie-uri

Pretul garsonierelor a scazut cu 10%, iar cel al apartamentelor cu 2 camere cu 12,6%

Criza financiara globala a determinat pe piata imobiliara din Bucuresti o accentuare a scaderii preturilor si o crestere a ofertei de vanzare, din luna martie pana in prezent preturile garsonierelor scazand cu aproape 10%, iar cel al apartamentelor cu doua camere cu 12,6%.

Raportat la oferta totala de pe piata, anul 2008 a adus o crestere de 35,5% fata de anul trecut, fiind inregistrate 30.507 de oferte de vanzare pentru imobile in blocuri vechi. Raportat la ofertele pe tipuri de imobile, cea mai mare crestere au avut-o apartamentele cu doua camere. Bucurestenii au scos la vanzare cu 44% mai multe astfel de imobile fata de anul trecut. In primele 9 luni ale anului au fost scoase cu 28,4% mai multe garsoniere fata de perioada similara a anului trecut, iar oferta pentru apartamentele cu trei camere a crescut cu 36,3%. In ceea ce priveste apartamentele cu patru camere, oferta a crescut cu 17,8%.
Evolutia ofertelor de vanzare pentru apartamentele vechi a urmat in acest an tendintele pietei. Daca anul trecut, ofertele au evoluat previzibil de la o luna la alta, in 2008 ofertele au avut fluctuatii majore de la o luna la alta. Lunile cu cele mai putine oferte au fost ianuarie si mai, cu numai 2.500 de apartamente scoase la vanzare, in timp ce in luna martie pe piata vanzarilor intrau 4.389 de imobile.
Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate de proprietari. AnunturiParticulari a fost lansat in anul 2001 si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe Internet.
Sursa:Wall-Street.ro
Citeste si alte stiri imobiliare pe Wall-Street.ro. Noi iti recomandam:
Criza internationala, o gura de aer pentru piata imobiliara locala
Timisul, pe primul loc la nivel national in privinta tranzactiilor imobiliare
Cum afecteaza deprecierea leului piata imobiliara
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.