Setari Cookie-uri

Esop: Piata imobiliara din Romania, influentata de interesele persoanelor publice

Criza financiara globala nu a afectat piata romaneasca imobiliara la nivel fundamental, insa a starnit discutii aprinse, atat in randurile specialistilor, cat si in cele ale potentialilor cumparatori, un factor declansator fiind declaratiile unor persoane publice, precum Dinu Patriciu, se arata intr-un comunicat al companiei de consultanta imobiliara Esop.

"Sunt si clienti acorati in realitate care inteleg ca, in conditiile in care toate componentele pretului de vanzare sunt in continua crestere, pretul total de vanzare nu ar putea scadea. Una dintre marile probleme ale constructiilor, in acest moment, este lipsa fortei de munca : atat muncitorii cat si specialistii sunt din ce in ce mai putini si, pentru ca si acestia sa ramana in tara, salariile lor sunt din ce in ce mai mari. In plus, in ultima vreme pretul materialor de constructii a crescut alarmant, iar valoarea terenurilor din Capitala a fost o poveste indelung discutata”, a afirmat reprezentantul Esop.
In opinia sa, daca admitem ca exista o problema in privinta vanzarilor de rezidentiale, atunci aceasta poate fi definita astfel : piata imobiliara se confrunta cu un mare scepticism din partea clientilor, in acest moment.
"Pe de o parte, ei nu vor sa plateasca o suma pe o locuinta al carei pret ar putea scadea, iar pe de alta parte, avand exemplele catorva proiecte cu dezvoltatori mai putin seriosi, au dezvoltat o doza de neincredere intre ceea ce cumpara pe hartie si ceea ce li se ofera la sfarsit”, a incheiat Irina Petrescu.

Sursa: Wall-Street.ro
Citeste si alte stiri despre piata imobiliara pe Wall-Street.ro. Noi iti recomandam:
Scumpirea locuintelor poate goni investitorii spre Moldova sau Serbia
Apartamentele noi de la ultimul etaj, cu 20% mai scumpe
Dezvoltatorul israelian Carmel investeste 400 mil. euro in piata rezidentiala din Romania
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.