Casele de vacanta de la munte se scumpesc cu 10-15% in acest an

Casele de vacanta de la munte se scumpesc cu 10-15% in acest an

Preturile locuintelor de vacanta din statiunile de pe Valea Prahovei si judetul Brasov au crescut anul trecut cu circa 10-15%, in timp ce terenurile s-au scumpit cu 30%-50%, evolutie care se va mentine si in 2008, spun analistii imobiliari ai companiei Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Preturile locuintelor de vacanta din statiunile de pe Valea Prahovei si judetul Brasov au crescut anul trecut cu circa 10-15%, in timp ce terenurile s-au scumpit cu 30%-50%, evolutie care se va mentine si in 2008, spun analistii imobiliari ai companiei Coldwell Banker Affiliates of Romania.
Investitorii imobiliari analizeaza noi zone de dezvoltare, mai putin cunoscute ca destinatii de vacanta, unde autoritatile locale au anuntat investitii in infrastructura iar preturile la terenuri sunt deocamdata destul de accesibile, sustin analistii companiei Coldwell Banker.
"Cu toate ca Valea Prahovei si judetul Brasov conduc in topul preferintelor pentru casele de vacanta, investitorii iau in calcul si noi zone, mai putin cunoscute ca destinatii de vacanta, precum Campulung sau Piatra Neamt", spun reprezentantii companiei. Piata caselor de vacanta din Campulung are un real potential dat fiind faptul ca acest municipiu a fost declarat orasul cu cel mai mare potential turistic din Romania, conform master-planului Agentiei Nationale de Turism (ANT), iar zona se va transforma in statiune turistica. In aceste conditii, cele mai interesante locatii pentru investitori sunt localitatile Albesti, Leresti, Mioarele Matau, si dealurile Campulungului (Marcus, Valea Romanestilor, Valea Barbusii, Grui), unde preturile variaza intre 20-40 euro/mp pentru moment. Potrivit analistilor imobiliari nu este ocolita nici zona turistica Iezer Portareasa unde va fi amenajata o statiune montana dotata cu cele mai moderne facilitati - partii, instalatii de transport pe cablu, teleski - precum si numeroase unitati de cazare: hoteluri, cabane si cartiere rezidentiale.
Piatra Neamt reprezinta o alta destinatie interesanta pentru investitori datorita planurilor care au inceput deja sa fie puse in practica de autoritatile locale: amenajarea unei telegondole cu o lungime totala de 2.150 m care va face legatura intre gara si cota Trei Coline de pe muntele Cozla, precum si reamenajarea partiei de ski care va fi dotata cu un telescaun modern beneficiind de o capacitate de 1.200 persoane/ora. "Programul Primariei prevede o investitie de 15,6 milioane de euro pana in 2013, bani care vor fi canalizati catre obiective menite sa faca din acest oras o adevarata atractie turistica: restaurarea Curtii Domnesti, amenajarea zonei turistice a Lacului Cuejdel, a traseelor din jurul orasului si modernizarea strazilor ce duc spre obiectivele de interes turistic", au adaugat cei de la Coldwell Banker Affiliates of Romania. Coldwell Banker Affiliates of Romania este prezenta pe piata romaneasca din 2007 si ofera servicii de consultanta si brokeraj pe toate segmentele pietei: rezidential, birouri, industrial, retail, terenuri si investitii. Compania este de origine americana si este detinuta in prezent de Realogy Corporation, unul dintre cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial. Prin reteaua sa, Coldwell Banker acopera 41 de tari cu 3.800 de birouri si peste 120.000 de brokeri.

sursa www.wall-street.ro
Romanii cumpara case de vacanta la munte in detrimentul celor de pe litoral
Pretul locuintelor noi in cinci cartiere din Capitala va creste cu pana la 30%
Erste: Pretul locuintelor din anumite segmente s-ar putea reduce in 2008 (Update)

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri