Foarte multi dintre noi avem in plan, pentru anul viitor, sa ne schimbam locuintele. Adica sa le vindem la un pret cat mai avantajos pe cele actuale, sa mai adaugam o suma de bani si sa ne cumparam o casa mai spatioasa, in alta zona , mai luminoasa etc.
Cum trebuie insa sa ne pregatin casa pentru vanzare? Se stie foarte clar ca piata variaza, ca oamenii au multe alte oferte si ca noi dorim sa obtinem un pret cat mai bun!
In ce trebuie si in ce nu trebuie sa investim? In primul rand locuinta actuala trebuie sa fie "sanatoasa". Daca va veti prezenta casa unor posibili cumparatori cu diverse probleme (gen teava de la baie stricata, igrasie pe toti peretii din bucatarie, urme pe tavan de la ultima inundatie provocata de vecinii de mai sus) este posibil sa nu aveti sanse de a castiga o suma prea mare ba chiar sa o vindeti la un pret mai mic decat ar valora in realitate.
Asa ca reparati micile neclaritati ce tin de instalatiile sanitare, de incalzire etc. Nu va aruncati si la o reamenajare deoarece viitorul proprietar doreste sa isi imprime singur amprenta, nu sa cumpere ceva personalizat deja de alti oameni. Nu are rost sa puneti o gresie noua pe hol si in baie, sau sa schimbati parchetul din living.
Important este sa prezentati o locuinta curata, sanatoasa si... cat mai spatioasa. Evitati asadar sa va aratati casa exact in momentul in care piesele de mobilier sunt una peste alta, usile nu se mai inchid foarte bine si geamurile sunt aburite. Chiar daca nu v-ati mutat inca din ea si nu aveti unde sa duceti toata mobila, incercati macar sa ascundeti prin vecini anumite corpuri pentru o perioada de timp. Cu alte cuvinte trebuie sa creati imaginea unei locuinte destul de spatioasa si de calduroasa pentru ca aceste calitati sunt cele cautate de orice cumparator!
Nu incercati sa mergeti pe ideea ca " daca las corpurile de iluminat si canapeaua din living voi castiga mai mult" deoarece nu are sens. Nici dumneavoastra nu v-ar conveni sa platiti cateva milioane pentru o canapea aleasa de altcineva!
Un alt lucru pe care trebuie sa il faceti inainte este zugravirea peretilor cu vopsea alba. Acesta este stadiul cel mai potrivit pentru de a atrage atentia cumparatorilor! Succes!
5 idei surprinzatoare de design, care iti vor transforma casa in coperta de revista
Casa ta, un loc primitor si linistit. Cursuri despre Design interior si Feng Shui la Fundatia Calea Victoriei
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: