Setari Cookie-uri

Saint - Tropez: Oaza de liniste a miliardarilor

Cu totii am auzit de Saint - Tropez, micul oras port situat la malul marii Mediterane. Daca pentru noi este insa cunoscut datorita filmelor din seria "Jandarmul", cu Louis de Funes, pentru cei mai bogati oameni de pe planeta, Saint - Tropez a devenit un loc de refugiu, departe de ochii iscoditori ai curiosilor.

Locuinta faimosului cuplu de la Hollywood, Johnny Depp si Vanessa Paradis se afla ascunsa intr-un catun, nu departe de Saint - Tropez.

Michael Schumacher a achzitionat in 1998 domeniul Terres - Hautes, pentru 5,3 milioane de euro. Cu o intindere de aproximativ cincizeci de hectare, dintre care cincisprezece hectare sunt cultivate cu vita - de - vie. Singurul inconvenient al celebrului pilot de Formula 1 il reprezinta lipsa autorizatiei pentru constructia unei pivnite, fiind astfel obligat sa livreze vinul produs la cooperativa locala.

Resedinta lui Tony Murray, formata din patru vile reunite, este renumita pentru petrecerile sale. Valoarea estimata a acestei proprietati a fost de aproximativ 100 de milioane in anul 2005. In fiecare vara, peste o mie de persoane sunt invitatii lui Tony Murray la o petrecere platita integral de gazda ospitaliera.

Fostul presedinte al l’Oreal sir Lindsay Owen - Jones, fascinat de micul orasel Saint - Tropez, isi gaseste locul printre celebrele vile ale vecinilor sai.

Celebrul cantaret britanic Elton John, si-a gasit refugiul aproape de Saint - Tropez, la Nice, unde a achzitionat in 1997 o proprietate in valoare de 4,5 milioane de euro. Astazi valoarea acesteia depaseste 11 milioane de euro.

Cea mai spectaculoasa tranzactie ramane insa cea realizata in anul 2004. In valoare de 43 de milioane de euro, cu o suprafata de 2.000 de metri patrati inconjurata de 10 hectare, vila lui Mohamed al - Fayed a fost vanduta recent cu aproximativ 70 de milioane de euro.
Cu o populatie de 5.600 de locuitori in timpul iernii, cinci milioane de vizitatori in fiecare an si peste 3.800 de resedinte particulare, Saint - Tropez, contribuie in fiecare zi la cresterea prestigiului Coastei de Azur.

Micul oras port ramane astfel atat preferatul celebritatilor cat si al iubitorilor marii, al celor pasionati de istorie si arta cat si al celor care doresc doar cateva clipe de liniste departe de tumultul metropolelor.

Un articol de Adina Vidroiu

Sursa: YourMoney.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.