Florile din vaza

Florile din vaza
Kudika
20 Iulie 2007

Cum ingrijim florile taiate?

O modalitate de decora o camera si de a schimba atmosfera este reprezentata de florile taiate. Problema este ca acestea rezista relativ putin, dar exista cateva solutii pentru a le ajuta sa se mentina proaspete mai mult timp.

Inainte de a pune florile in vaza scufundati-le in apa timp de cateva zeci de minute. In momentul in care le asezati in vas, asigurati-va ca apa acopera o suprafata cat mai mare din tulpina. Schimbati apa periodic.

Vasul in care asezam florile proaspat taiate trebuie sa fie cat mai curat. De preferinta, spalam vaza cu detergent inainte, astfel incat sa eliminam orice bacterie.

Florile se taie pe diagonala sub un jet de apa rece. Este important sa fie folosit un cutit ascutit astfel incat sa se evite leziunile asupra plantei. Unghiul de taiere trebuie sa fie de aproximativ 45°.

Este necesar ca tulpina sa fie taiata frecvent astfel incat planta sa poata avea acces mai usor la apa. Frecventa ideala este o data la doua zile. Astfel, florile vor rezista mai mult.

Eliminati frunzele uscate si pulverizati apa periodic pe flori.

Florile trebuie asezate intr-un mediu uscat, relativ racoros si trebuie evitata lumina directa a soarelui.

Florile vor rezista mai mult daca veti folosi un conservant special. Acesta poate fi preparat si acasa. Veti avea nevoie de un litru de apa, 2 linguri de suc de lamaie, o lingura de zahar si jumatate de pastila de aspirina. Solutia trebuie schimbata o data la 3-4 zile.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri