Setari Cookie-uri

Libertatea din mijlocul valurilor

Pe mare. Acesta este raspunsul oferit de multe persoane atunci cand sunt intrebate unde se simt liniste libere sau stapane pe propriul destin. Aventura, relaxarea, evadarea din jungla tarmului, toate constituie elemente ale unui stil de viata deosebit caracterizat printr-un sentiment comun: dragostea fata de mare

Pe mare. Acesta este raspunsul oferit de multe persoane atunci cand sunt intrebate unde se simt liniste libere sau stapane pe propriul destin. Aventura, relaxarea, evadarea din jungla tarmului, toate constituie elemente ale unui stil de viata deosebit caracterizat printr-un sentiment comun: dragostea fata de mare

Yachtingul este o pasiune de lux, dar cunoscatorii spun ca merita toti banii. "Posesorul unei ambarcatiuni este de regula un barbat pasionat de mare, de aventura, de navigatie, un om de succes. Eu posed un yacht cu vele, cu care navighez in Marea Neagra de aproape 10 ani. Este vorba de experiente unice, superbe, de provocari deosebite, alaturi de familie si prieteni. Ce poate fi mai frumos decat un card de delfini inotand alaturi de yacht-ul tau?", se intreaba retoric Robert Ambrozie, Head of Sales Neptun Yacht Romania, importator al marcii Azimut, cel mai mare constructor de yacht-uri din lume.

Ambarcatiunile pot avea dimensiuni de la aproximativ patru metri lungime pana la peste 15-20 de metri, motorizarea si dotarile existente pe aceasta fiind alte componente care diferentiaza ambarcatiunile simple de yacht-urile luxoase. "Notiunea de lux este perceputa diferit in culturi diferite. In Romania, speram sa fi trecut de faza in care luxul era reprezentat de culoarea metalizata a masinii personale", comenteaza pentru Wall-Street Robert Ambrozie asocierea yacht-ului cu luxul.

Pier-Vittorio Bazzolo, reprezentantul Franco’s Marina S.R.L. impinge si mai departe pasiunea pentru yaching. "La ora actuala foarte multi oameni de afaceri au ales yacht-ul ca pe o resedinta stabila, acesta avand in dotare de la banala conexiune internet broadband pana la heliport, nefiind necesar sa specificam aici ca yacht-urile sunt dotate cu mult mai mult decat este necesar unei persoane pentru confortul vietii de zi cu zi", spune acesta.

Placerile yachtingulului sunt descrise de reprezentantul Franco's Marina folosind aceleasi superlative. "Linistea adusa de mare este unica, dulcele sunet al valurilor, imbilnat cu aerul unic dat de sarea marii, si departarea de problemele zilnice, sunt numai cateva din bucuriile pe care le poate avea un posesor de yacht".

Dar care este portretul posesorului unui yacht? Cunoscatorii spun ca acesta este o persoana ce a hotarat sa iasa din banalitatea cotidiana, alegand un stil de viata ce este cunoscut doar catorva privilegiati. "Posesorul unei ambarcatiuni de tip yacht in general este o persoana care nu percepe yacht-ul ca pe o necesitate dar adopta un stil de viata, in timp ce pentru a se deplasa el foloseste mijloace rapide de tip avion sau elicopter, iar atunci cand vine vorba de putinele clipe destinate relaxarii prefera sa o faca in liniste", considera Pier-Vittorio Bazzolo.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.