Setari Cookie-uri

Apple TV, disponibil pentru consumatori

iNtroducing Apple TV...

Apple TV permite redarea de continut multimedia online direct pe televizor. Functioneaza pe baza unei conexiuni de tip wireless, iar conform producatorului, ofera echivalentul standardelor calitative pentru imagini, asigurate de un DVD-player.

Distribuirea Apple TV a fost programata initial pentru jumatatea acestei luni, dupa ce Microsoft anuntase in ianuarie ca va transforma consola de jocuri Xbox 360 intr-un dispozitiv prin care va fi posibil accesul la internet prin televizor. Sony, Hewlett-Packard si Cisco Systems s-au grabit sa subscrie aceluiasi concept si au declarat ca vor crea dispozitive similare.

Entertainment virtual la cutie

Apple TV are forma unei cutii argintii simple, pe a carei suprafete se afla doar celebrul logo Apple.

Dispozitivul poate aduce iTunes pe marele ecran, pentru cei care doresc sa vizioneze videoclipuri, avanpremiere, podcasturi video sau fotografii. Se conecteaza la aparatul TV printr-un port HDMI sau prin porturile video componet si audio. Poate memora pana la 50 de ore de secvente video, 9.000 de melodii si 25.000 de fotografii. Unul dintre minusuri este ca nu poate inregistra show-uri TV. Jocurile iPod nu vor rula pe Apple TV, iar descarcarile de filme, emisiuni TV si videoclipuri nu sunt disponibile in toate tarile.

Apple livreaza in prezent Apple TV in SUA, la pretul de 299 $. Targetul ajunge la 1 milion de dispozitive comercializate pana la finalul acestui an, iar reprezentantii Apple spera ca profiturile sa le depaseasca pe cele obtinute in urma vanzarii produselor anterioare. Pentru ca piata consumatorilor interesati de conceptul Apple TV este oricum slab dezvoltata, adevarata provocare a companiei o reprezinta convingerea celor care nu sunt utilizatori iTunes. Din alte perspective, simplitatea Apple TV l-ar putea impiedica sa se bucure de notorietatea iPod.

Odata cu dezvoltarea Apple TV, compania a reusit performanta sincronizarii wireless a bibliotecii virtuale iTunes la un televizor widescreen. Informatiile sunt stocate pe un hard disk de 40 GB, chiar si cand computerul de pe care se face transferul este oprit.

Apple, una dintre cele mai mari corporatii care produc si distribuie produse electronice, hardware i software, a inregistrat in 2006 vanzari totale de aproximativ 20 de miliarde $. In 2001 compania a lansat iPod, devenit cel mai popular player muzical, la nivel mondial. Apple s-a extins si a reusit sa dezvolte si alte produse inovatoare precum mobilul iPhone, lansat in luna ianuarie a acestui an.

Un articol de Alina Boicu

Articol sustinut de Plug
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.