iNtroducing Apple TV...

Steve Jobs a oferit indicii in privinta Apple TV inca din septembrie 2006. "Ultima noutate" a companiei a debutat ca teaser sub deviza It's Showtime!, in cadrul unui eveniment gazduit de Jobs la Teatrul YBCA din San Francisco. Acesta a dezvaluit dispozitivul la finalul show-ului, prin cuvintele introductive "One more thing...".

Logi CREATE, primul accesoriu conceput impreuna cu Apple special pentru iPad Pro

A continuat: "Poti descarca un film intr-un computer, pentru a-l introduce apoi in iPod. Dar, cum ramane cu monitorul TV pe care l-ai cumparat in urma cu o saptamana? Ai nevoie de o 'cutie' care poate media transferul. Cum va comunica acea 'cutie' cu computerul? Nu ai vrea sa tragi cabluri in toata casa, asa ca vei utiliza o retea wireless pentru transferarea continutul din computer in 'cutie' si din 'cutie' in televizor".

Mesajul simplu si cat se poate de explicit a dezvaluit ceea ce marile companii au incercat de ani buni sa creeze: un dispozitiv combinat - o convergenta intre televizor si computer.

Apple TV permite redarea de continut multimedia online direct pe televizor. Functioneaza pe baza unei conexiuni de tip wireless, iar conform producatorului, ofera echivalentul standardelor calitative pentru imagini, asigurate de un DVD-player.

Distribuirea Apple TV a fost programata initial pentru jumatatea acestei luni, dupa ce Microsoft anuntase in ianuarie ca va transforma consola de jocuri Xbox 360 intr-un dispozitiv prin care va fi posibil accesul la internet prin televizor. Sony, Hewlett-Packard si Cisco Systems s-au grabit sa subscrie aceluiasi concept si au declarat ca vor crea dispozitive similare.

Entertainment virtual la cutie

Apple TV are forma unei cutii argintii simple, pe a carei suprafete se afla doar celebrul logo Apple.

Dispozitivul poate aduce iTunes pe marele ecran, pentru cei care doresc sa vizioneze videoclipuri, avanpremiere, podcasturi video sau fotografii. Se conecteaza la aparatul TV printr-un port HDMI sau prin porturile video componet si audio. Poate memora pana la 50 de ore de secvente video, 9.000 de melodii si 25.000 de fotografii. Unul dintre minusuri este ca nu poate inregistra show-uri TV. Jocurile iPod nu vor rula pe Apple TV, iar descarcarile de filme, emisiuni TV si videoclipuri nu sunt disponibile in toate tarile.

Trupa Vunk, primul concert din Romania sub forma unui eveniment multimedia
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: