Setari Cookie-uri

Arhitectura inedita: Dancing House, Praga

Situata pe malul raului Vltava din Praga, “Casa Dansatoare” a devenit un simbol modern al orasului, unul dintre punctele de atractie pentru turisti. Opera a marilor arhitecti Vlado Milunic si Frank Gehry, construita in 1996, aceasta cladire de birouri, a carei forma seamana cu doi dansatori, a fost numita initial Fred and Ginger, dupa celebrii Fred Astaire si Ginger Rogers. Astazi, este cunoscuta sub numele de Casa Dansatoare (Dancing House).

Dancing House

Iata si povestea cladirii: locul pe care este situata astazi Casa a fost ocupat initial de o cladire in stil neo-renascentist, construita la finele secolului al XIX-lea. Din pacate, respectiva casa a fost distrusa la bombardamentele din 1945.
Cladirea vecina a fost casa in care a locuit Vaclav Havel, fostul presedinte ceh, din copilarie pana in anii ’90. La initiativa lui, a fost construita “Casa Dansatoare”. Havel a ales pentru acest proiect pe arhitectul de renume mondial, Frank Gehry, si i-a pus la dispozitie un buget nelimitat, dorind ca rezultatul sa fie o cladire simbol pentru Praga.

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.