Cum arata Teatrul Royal Shakespeare din Anglia?

Kudika
9 Februarie 2011

Royal Shakespeare Theatre din Anglia este unul dintre cele mai importante teatre din lume, un mix unic intre reprezentatiile pieselor shakespeariene si incarcatura istorica bogata.

Royal Shakespeare Theatre din Anglia este unul dintre cele mai importante teatre din lume, un mix unic intre reprezentatiile pieselor shakespeariene si incarcatura istorica bogata. Anul trecut, sediul Royal Shakespeare Company de la Stratford-Upon-Avon, orasul in care s-a nascut insusi marele dramaturg, a fost renovat. Apropierea si interactiunea dintre public si actori, caracteristici ale teatrului elisabetan, au fost principala preocupare in timpul acestei transformari.

Programul de renovare s-a finalizat anul trecut, cand teatrul a fost dotat cu o sala de spectacol complet noua. Conform Royal Shakespeare Company, aceasta sala i-ar oferi teatrului o scena care aduce actorii si spectatorii mult mai aproape - niciun spectator nu se va afla la mai mult de 15 metri de scena.

Pentru acest proiect ambitios, au existat cerinte foarte stricte cu privire la izolarea fonica a peretilor din jurul scenei principale, care trebuia sa fie livrati si cu un nivel de siguranta anti-incendiu satisfacator. De asemenea, s-a luat in calcul un tip de interactiune pe care nimeni nu si-l doreste intr-un teatru, sala de concerte sau opera – interactiunea acustica intre sala si ce se intampla in exterior. Arhitectii si specialistii in constructii au dezvoltat o noua solutie pentru pereti, care sa corespunda cerintelor, un rol important, desi complet silentios, fiind jucat de stalpul acustic de la Lindab. In curand, cand va fi rostita faimoasa replica „A fi, sau a nu fi...”, reprezentatia nu va mai fi deranjata de niciun zgomot venind din foaier, de pe holuri sau scari.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri