Institutul Salk - Louis Kahn

Laboratoarele se afla in zona estica a unui platou din vecinatatea litoralului. Kahn a detasat zidurile perimetrale fata de structura principala, pentru a realiza eternul dramatism veritabil al luminii. Dupa cum el insusi spunea: “Am ajuns sa realizez ca fiecare fereastra ar trebui sa aiba un perete liber in fata. Acest perete, primind lumina zilei, va avea o mare deschidere catre cer. Stralucirea este modificata de peretele luminat si vederea nu e intrerupta”. Spatiile sunt articulate ierarhic, volumetriile rezultate fiind identificate intr-o structura proprie.

Saptamana Scoala Altfel: "De-a arhitectura povestita"
Foto: Idealisms

Se inaugureaza "Turnul Nostru", proiectul castigator al competitiei Pepsi Refresh Romania
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: