Setari Cookie-uri

Avantajele caselor pasive

Termenul de casa pasiva se refera la respectarea riguroasa a unui standard de eficienta energetica in constructii, numit si Passivhaus standard (din limba germana). Rezultatul este reprezentat de cladirile cu consum ultra scazut de energie la incalzirea sau racirea spatiului. In plus, conceptul de casa pasiva se bazeaza pe principiul de a reduce investitia pe termen lung, printr-o proiectare energetic eficienta a casei. Casele pasive asigura un climat interior confortabil, indiferent de anotimp, fara a fi nevoie de o sursa conventionala de incalzire. Conceptul nu mai este de mult o noutate. In tarile Europei Vestice, exista deja mii de astfel de case. Standardul pentru eficienta energetica in constructii defineste, in mod firesc, materialele folosite. De exemplu, legatura blocurilor de zidarie YTONG cu principiul caselor pasive pleaca chiar de la esenta marcii. Aceasta este dedicata impunerii de noi standarde in constructiile eficiente energetic, prin crearea de solutii simple si de incredere. De aceea, chiar si fara utilizarea unui strat de termoizolatie suplimentar, casele cu consum redus de energie YTONG ofera o temperatura ideala la interior, o izolare termica optima, diminuand la minim costurile aferente consumului de energie. O casa pasiva foloseste doar materiale de constructie foarte bune izolatoare termic, ferestre termopan si tamplarie lemn stratificat termoizolat si un sistem de ventilatie integrat. Temperatura se mentine placuta atat iarna, cat si vara. De asemenea, casa pasiva este foarte sanatoasa pentru locuitori, avand in vedere ca nu lasa loc formarii igrasiei, umezelii sau aerului inchis, asigurand confortul zilnic cu un consum minim de energie. O casa pasivae incepe cu blocurile de zidarie folosite la constructie, care trebuie sa aiba un grad de termoizolatie foarte bun. De exemplu, in cazul blocurilor de zidarie YTONG, izolatia suplimentara nu mai este necesara si nici recomandata. YTONG, liderul mondial in bca, reprezinta un material cu o capacitate de izolare termica excelenta datorita multitudinii de pori de aer din masa blocului de bca. Acesti pori de aer impiedica transferul termic de la interior catre exterior si invers. In plus, constructiile care folosesc YTONG beneficiaza de alte cateva avantaje, in complet acord cu principiile caselor pasive: Sunt 100% naturale, fiind obtinute din materii prime naturale: nisip cuartos, var , ciment si apa; Produsul este ecologic. In productie, la utilizare sau in cazul unui incendiu nu rezulta substante nocive, resturile rezultate fiind reintroduse in procesul de fabricatie; Cu ajutorul blocurilor YTONG, investitia pentru constructia unei case este mult diminuata.. In concluzie, casele eficiente din punct de vedere energetic sunt dedicate proprietarilor care gandesc pe termen lung, care apreciaza costurile reduse atat in faza de constructie, cat si la plata energiei, si care isi doresc o locuinta ecologica, usor de intretinut si confortabila.

Despre avantajele caselor pasive

Termenul de casa pasiva se refera la respectarea riguroasa a unui standard de eficienta energetica in constructii, numit si Passivhaus standard (din limba germana). Rezultatul este reprezentat de cladirile cu consum ultra scazut de energie la incalzirea sau racirea spatiului. In plus, conceptul de casa pasiva se bazeaza pe principiul de a reduce investitia pe termen lung, printr-o proiectare energetic eficienta a casei. Casele pasive asigura un climat interior confortabil, indiferent de anotimp, fara a fi nevoie de o sursa conventionala de incalzire.

Conceptul nu mai este de mult o noutate. In tarile Europei Vestice, exista deja mii de astfel de case.

Standardul pentru eficienta energetica in constructii defineste, in mod firesc, materialele folosite. De exemplu, legatura blocurilor de zidarie YTONG cu principiul caselor pasive pleaca chiar de la esenta marcii. Aceasta este dedicata impunerii de noi standarde in constructiile eficiente energetic, prin crearea de solutii simple si de incredere. De aceea, chiar si fara utilizarea unui strat de termoizolatie suplimentar, casele cu consum redus de energie YTONG ofera o temperatura ideala la interior, o izolare termica optima, diminuand la minim costurile aferente consumului de energie.

Citește și:

O casa pasiva foloseste doar materiale de constructie foarte bune izolatoare termic, ferestre termopan si tamplarie lemn stratificat termoizolat si un sistem de ventilatie integrat. Temperatura se mentine placuta atat iarna, cat si vara. De asemenea, casa pasiva este foarte sanatoasa pentru locuitori, avand in vedere ca nu lasa loc formarii igrasiei, umezelii sau aerului inchis, asigurand confortul zilnic cu un consum minim de energie.

O casa pasiva incepe cu blocurile de zidarie folosite la constructie, care trebuie sa aiba un grad de termoizolatie foarte bun. De exemplu, in cazul blocurilor de zidarie YTONG, izolatia suplimentara nu mai este necesara si nici recomandata. YTONG, liderul mondial in bca, reprezinta un material cu o capacitate de izolare termica excelenta datorita multitudinii de pori de aer din masa blocului de bca. Acesti pori de aer impiedica transferul termic de la interior catre exterior si invers. In plus, constructiile care folosesc YTONG beneficiaza de alte cateva avantaje, in complet acord cu principiile caselor pasive:
• Sunt 100% naturale, fiind obtinute din materii prime naturale: nisip cuartos, var , ciment si apa;
• Produsul este ecologic. In productie, la utilizare sau in cazul unui incendiu nu rezulta substante nocive, resturile rezultate fiind reintroduse in procesul de fabricatie;
• Cu ajutorul blocurilor YTONG, investitia pentru constructia unei case este mult diminuata..

Citește și:

In concluzie, casele eficiente din punct de vedere energetic sunt dedicate proprietarilor care gandesc pe termen lung, care apreciaza costurile reduse atat in faza de constructie, cat si la plata energiei, si care isi doresc o locuinta ecologica, usor de intretinut si confortabila.
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati site-ul Xella.

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.