Locuintele viitorului

George Wimpey, unul dintre cei mai importanti constructori ai Marii Britanii, printr-o colaborare cu biroul de arhitectura Rogers Stirk Harbour + Partners (fosta Richard Rogers Partnership), si-a propus sa ne livreze locuintele viitorului.

George Wimpey, unul dintre cei mai importanti constructori ai Marii Britanii, printr-o colaborare cu biroul de arhitectura Rogers Stirk Harbour + Partners (fosta Richard Rogers Partnership), si-a propus sa ne livreze locuintele viitorului.
Noile case se caracterizeaza prin forme extrem de inovatoare, distingandu-se de locuintele traditionale. Cele 145 de constructii realizate in orasul Milton Keynes, au la baza materiale durabile si prezinta o serie de caracteristici inedite, printre care “Palaria Eco” - un dispozitiv situat pe acoperis ce permite reutilizarea aerului cald pentru optimizarea consumului de energie si incalzirea solara a apei - , precum si planuri de exceptie cu scopul de a profita la maximum de spatiu si lumina.
Toate casele au fost proiectate in asa fel incat sa respecte proiectele guvernamentale de dezvoltare durabila. Astfel, cladirile sunt prevazute cu un grad ridicat de izolare si un sistem controlat de ventilatie cu scopul de a reduce emisiile de dioxid de carbon.
Schimbarile climatice reprezinta o prioritate pentru omenire iar dezvoltatorii imobiliari ar trebui sa joace un rol important in combaterea procesului de distrugere a mediului inconjurator, prin promovarea constructiilor ecologice. Acest lucru se intampla deja in tari precum Marea Britanie, iar exemplul oferit de aceste locuinte este unul remarcabil.
Casele se bazeaza pe sisteme prefabricate, permitand un proces de constructie rapid si eficient din punctul de vedere al costurilor, pastrand in acelasi timp o calitate ridicata a constructiei. Locuintele nu sunt doar ecologice si accesibile ca pret, prin intermediul pozitionarii pe sit reusind sa asigure un adevarat “loc al oamenilor”, un mediu ce incurajeaza interactiunea pornind de la spatii publice si private atent proiectate.
Fiecare locuinta in parte prezinta doua zone distincte: “zona de serviciu” ce va cuprinde baia, bucataria, spatiul tehnic si casa scarilor si “zona de locuit” ce cuprinde camera de zi, sufrageria si dormitoarele.
Prin colaborarea stransa dintre un constructor si un arhitect, ambii fiind personalitati importante din domeniile specifice, a fost posibila dezvoltarea unei abordari ce leaga puternic ingineria si designul, oferind beneficiarului o locuinta de mare valoare.
Schema propusa in acest ansamblu de locuinte este extrem de flexibil si durabil, asigurand locuinte pentru o comunitate diversa de-a lungul mai multor generatii.
Cele 145 de case sunt disponibile in 10 modele diferite, iar ca numar de incaperi acestea incep de la cele mai mici, cu doua dormitoare, pana la unele de dimensiuni mai generoase, cu cinci dormitoare.

Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri