Setari Cookie-uri

Top 10 orase cu arhitectura unica

TOP 10 al celor mai impresionante capitale din punct de vedere al arhitecturii.

Florenta, Italia
Cand te gandesti la Italia si la arhitectura spui poate in primul rand Roma si iti imaginezi Colosseumul si Vaticanul. Corect, insa un adevarat muzeu in aer liber al Renasterii italiene este Florenta. Palazzo Vecchio astazi Primaria din Florenta, Academia de Arte Frumoase unde puteti admira statuia lui David a lui Michelangelo sau Muzeul Uffizi merita admirate si din exterior, nu numai vizitate... Daca va plimbati prin Florenta - prin zona pietonala si nu numai, nu ratati bisericile. Catedrala Santa Maria del Fiore - a patra cea mai mare biserica din Europa - este superba. Deasemenea trebuie sa vedeti Basilica di Santa Croce. Si daca ne gandim la plimbarile prin Firenze, e imposibil sa nu mentionam Ponte Vechio - superbul pod medieval care are cladiri construite de-a lungul sau.
Roma, Italia
Nu puteam trece de Italia fara sa mentionam in mod distinct Roma. Asemeni Atenei, Roma este o destinatie unica din punct de vedere istoric si arhitectural. Colosseumul, Pantheonul, Forumul Roman, Templul Zeitei Venus din Roma, Vaticanul, Capela Sixtina, Fantanile - Roma este uimitoare. Cladirile moderne nu sunt atat de impresionante, insa cele antice si medievale sunt de nedescris in cuvinte. De la ruine antice pana la capodopere ale Renasterii sau ale arhitecturii clasice - Roma abunda de cladiri - monument.
Pentru vacante si calatorii in Roma sau Florenta, in Italia in general, click aici.
Praga, Cehia
Unesco a introdus Praga in Patrimoniul Universal inca din 1992, iar imediat dupa caderea comunismului, capitala Cehiei a devenit una din destinatiile preferate in turismul urban european. Cea mai vizitata capitala central-europeana, Praga are de dezvaluit turistului o comoara istorica, arhitecturala si culturala unica completata de o viata de noapte efervescenta! Arhitectura Veche din orasul vechi si atmosfera de acolo sunt fascinante. Cladirea Primariei, Biserica Fecioarei din Tyn, casa in care a locuit Kafka, strada Celetna cu toate cladirile sale sunt superbe. O arhitectura speciala gasiti si in centrul nou in Piata Wenceslas. Si daca vizitati Praga nu puteti rata Castelul din Praga. Cel mai mare castel din lume, intins pe o suprafata de aproximativ 75 000 metri patrati, castelul a fost fondat in anul 880 si istoria sa se confunda cu cea a Pragai. De atunci a fost refacut si s-a extins in nenumarate ocazii. Coborand dinspre Castel, trebuie sa te plimbi Pe Podul lui Carol (Charles Bridge). Fie ca te pasioneaza arhitectura, istoria, cultura sau viata de noapte, te vei simti minunat in 'Orasul de Aur' cunoscut si ca 'Orasul celor 1000 de turle'. Pentru oferte in Praga, click aici.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.