Top 10 orase cu arhitectura unica

Top 10 orase cu arhitectura unica
Kudika
23 Martie 2009

TOP 10 al celor mai impresionante capitale din punct de vedere al arhitecturii.

Sa-ti montezi singur cortul in calatoriile tale, in Vama Veche sau pe munte, sa montezi singur gratarul langa cort sau langa masina sau sa faci cu mana ta o cusca de caine sau o casuta de pasari reprezinta fara indoiala mici succese personale in arhitectura. Insa, a crea si construi in realitate cladiri impresionante care sa se transforme prin calitatile lor speciale in adevarate atractii turistice, in capodopere arhitecturale despre care se vorbeste peste tot in lume si ale caror imagini devin simboluri locale - iata ce inseamna cu adevarat arhitectura de senzatie...
Pentru a recunoaste meritele arhitectilor care le-au gandit si construit si mai ales pentru a veni in intampinarea turistilor interesati sa viziteze, admire si fotografieze capodopere de arhitectura urbana, v-am pregatit acest TOP 10 al celor mai impresionante capitale din punct de vedere al arhitecturii. Am cautat sa punem impreuna in acest top atat orase si cladiri moderne care iti taie respiratia prin stilul indraznet cat si orase al carui stil clasic este incarcat de istorie. De cele mai multe ori echilibrul intre clasic si modern pune in valoare un oras: si, Bucuresti-ul ar avea sansa sa impresioneze printr-un mariaj al contrastelor daca oficialitatile ar sti sa renoveze si puna in valoare cladirile vechi ale "Micului Paris" si sa gandeasca strategic aprobarea de constructii a unor cladiri noi si moderne.
Asadar, doriti sa va lasati prietenii cu gura cascata atunci cand le aratati poze din ultima vacanta? Atunci nu ratati nici una din cele 10 orase pe care vi le propunem in continuare.
Dubai, Emiratele Arabe Unite
In cazul in care ati avea nevoie de o macara de constructii de mari dimensiuni si nu ati gasi una disponibila, trebuie sa dati vina pe Dubai. Desi criza financiara cu ramificatiile ei imobiliare au incetinit si uneori stopat dezvoltarile imobiliare de anvergura - acest lucru nu este atat de vizibil si in Dubai. Aici inca se afla aproximativ 25% din macaralele gigantice ale planetei. Acolo unde acum cateva zeci de ani era desert acum se inalta zeci si chiar sute de zgarie nori. Printre acestia, poate cel mai cunoscut si recunoscut este singurul hotel de 7 stele din lume - vestitul Burj Al Arab - hotelul cu forma sa de vela, probabil inca cel mai inalt hotel din lume. Cu toate acestea si in ciuda luxului sau opulent, Burj Al Arab paleste din punct de vedere arhitectonic in comparatie cu alte cladiri si proiecte din vecinatate.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri