Setari Cookie-uri

Steven Holl Architects: 4 turnuri intr-unul singur

Biroul de arhitectura Steven Holl Architects a fost desemnat castigator al concursului pentru proiectul centrului de afaceri Futian din Shenzhen, China.

Biroul de arhitectura Steven Holl Architects a fost desemnat castigator al concursului pentru proiectul centrului de afaceri Futian din Shenzhen, China. Ansamblul de constructii propus poarta denumirea de “4 turnuri intr-unul singur”, constand in 4 turnuri diferite conectate intre ele printr-o structura orizontala cu scopul de a forma un intreg.
Arhitectii de la Steven Holl se vor ocupa de planul general in timp ce alti participant precum Morphosis, Coop Himmelb(l)au, Atelier FCJZ, Hans Hollein si MVRDV vor fi responsabili pentru proiectarea individuala a fiecarui turn.
Pasarela orizontala ce conecteaza cele 4 cladiri de birouri si in acelasi timp le leaga pe acestea de nivelul strazilor rezervate traficului rutier este acoperita cu un colector de apa de ploaie si apa menajera cu scopul de filtrare, asadar intregul ansamblu devine unul ecologic.
Ideea principala a proiectului a fost acela de a realiza un ansamblu continuu, in care toate elementele comunica.
Proiectul presupune planuri circulare pentru cele patru turnuri cu scopul de a profita la maximum de spatiul interior si de deschideri pentru priveliste si in acelasi timp de a minimaliza invelisul extern.
Fatadele sunt prevazute cu cortine automatizate de protectie solara ce se rotesc de-a lungul unei zile in jurul intregii cladiri in vederea asigurarii nivelului de lumina necesar si pentru a evita supraincalzirea spatiului interior.
Pe langa spatiile de birouri, acest ansamblu va cuprinde o serie de alte programe, precum galerii de arta, cinematografe, cafenele, sali de fitness si zone rezidentiale.
Bazandu-se pe conceptele arhitecturii ecologice si pe unitate structurala in vederea unei comunicari optime, proiectul celor "4 turnuri intr-unul singur" constituie un nou succes in domeniul arhitecturii contemporane.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.