Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba
Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

Arhitectii de la OMA (Office for Metropolitan Architecture) au fost desemnati castigatorii concursului pentru constructia unui nou centru pentru spectacole in Taipei. Proiectul condus de catre partenerii OMA, Rem Koolhaas si Ole Scheeren, a fost ales dintre 135 de inscrieri, din 24 de tari, de catre un juriu international.
Proiectul cuprinde un teatru ce dispune de 1500 de locuri si alte doua teatre de cate 800 de locuri. Acestea comunica prin intermediul unui cub central, invelit in sticla ondulata, combinand spatiile din spatele scenei ale celor trei teatre intr-un intreg. Fiecare teatru poate fi folosit in mod independent sau comunicand cu celelalte. Conectarea unor teatre diferite ofera o serie de noi posibilitati pentru teatrul experimental. O traiectorie publica din interiorul cubului expune parti ale spatiilor din spatele scenei, spatii in general ascunse in cazul teatrelor traditionale.

Pentru construirea complexului de 40.000 de metri patrati, cei de la OMA vor colabora cu un birou de arhitectura local, Artech Inc., iar partea de inginerie va fi asigurata de catre Arup.
Centrul pentru spectacole se asteapta a fi finalizat in anul 2013, folosindu-se de un buget de 90 de milioane euro. Consiliul local al orasului Taipei spera ca acest centru va incuraja dezvoltarea grupurilor locale de teatru si in acelasi timp va contribui imaginii orasului ca centru cultural de importanta internationala.
Arhitectii Rem Koolhaas si Ole Scheeren sunt renumiti, printre altele, prin intermediul proiectul noului sediu al televiziunii nationale chineze din Beijing.

Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba
Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: