Setari Cookie-uri

Prima lucrare care reuneste cei mai reprezentativi arhitecti romani

BICAU (Banca de Informatii in Constructii, Arhitectura si Urbanism) in parteneriat cu Business Week lanseaza "A50 - 50 de birouri de arhitectura", lucrarea care reuneste pentru prima data 50 cele mai reprezentative birouri de arhitectura din Romania.

BICAU (Banca de Informatii in Constructii, Arhitectura si Urbanism) in parteneriat cu Business Week lanseaza "A50 - 50 de birouri de arhitectura", lucrarea care reuneste pentru prima data 50 cele mai reprezentative birouri de arhitectura din Romania.
Plecand de la ideea ca arhitectura este omniprezenta, influentandu-ne stilul de viata si modul in care percepem lumea, lucrarea se constituie intr-un prim efort de promovare a arhitecturii romanesti catre publicul larg. "Cunoasterea arhitectilor a devenit in tarile occidentale o chestiune de cultura generala, avand in vedere impactul arhitecturii asupra vietii de zi cu zi" a declarat Rachad El Jisr, Publisher Business Media Group.
A50 prezinta birourile de arhitectura si arhitectii fondatori, cu stilul lor de lucru si unele dintre cele mai reusite proiecte realizate de-a lungul timpului. Lucrarea se adreseaza atat publicului larg, "utilizatorilor" de arhitectura, cat si beneficiarilor, companiilor din segmentul constuctiilor, home&garden, precum si celor pasionati de acest domeniu. In paginile A50 se regasesc si interviuri speciale cu arh. Mircea Ochinciuc - Presedinte OAR Bucuresti, arh. Dan Marin - Vice Presedinte OAR Bucuresti pe probleme de etica, Emil Barbu Popescu - Presedintele Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" si Adrian Bold - fostul Arhitect Sef al capitalei. Interviurile ofera in premiera lamuriri la intrebarile legate de evolutia Bucurestiului, a arhitecturii si urbanismului in Romania.
"Lucrarea reprezinta un adevarat ghid pentru cei care nu ii cunosc pe arhitecti sau care prin natura muncii lor au nevoie sa se afle intr-un permanent contact cu acestia" a mentionat Alexandru Belciug, Director General BICAU. A50 include portrete fotografice inedite cu arhitectii prezentati, sute de imagini cu proiecte realizate sau premiate, interviuri cu fondatorii birourilor precum si datele lor de contact.
"Nu ne-am propus sa facem o carte specializata de arhitectura, ci sa oferim un punct de reper, sa comunicam arhitectura romaneasca contemporana prin arhitecti si proiectele lor. Prin aceasta lucrare, sustinem cea mai importanta idee care se desprinde dupa lectura: in Romania se face si arhitectura de calitate, este important sa-i cunoastem pe arhitecti si sa-i lasam sa isi aduca contributia la definirea spatiului in care traim" a mai precizat Alexandru Belciug.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.