Setari Cookie-uri

Bienala de arhitectura : 15 octombrie - 15 noiembrie 2008

Bienala de Arhitectura de la Bucuresti reprezinta cel mai important eveniment legat de arhitectura din Romania.

deschidere 17 octombrie
Muzeul Taranului Roman, holul salii Foaier

Juriu
Editia din acest an aduce o modificare importanta privind juriul. La editiile precedente, pentru a asigura un plus de obiectivitate si o perspectiva internationala, presedintele juriului a fost un arhitect de origine romana, stabilit in strainatate. La aceasta editie, presedintele juriului este un arhitect de prestigiu dintr-o tara europeana.

Juriul unic pentru toate sectiunile BAB este alcatuit dintr-un numar de 7 arhitecti, dintre care un presedinte. Din juriu fac parte autori nominalizati si premiati la editiile precedente si profesionisti de renume.

Juriul beneficiaza de ajutorul unui secretar al Bienalei, fara drept de vot, care intocmeste procesele verbale ce vor fi semnate de catre toti membrii juriului.

Sectiuni
Proiectele sunt impartite pe 6 sectiuni:
1. arhitectura < 1000 mp: lucrari de arhitectura cu o suprafata construita totala mai mica de 1000 metri patrati, finalizate in ultimii doi ani.
2. arhitectura > 1000 mp: lucrari de arhitectura cu o suprafata construita totala mai mare de 1000 metri patrati, finalizate in ultimii doi ani.
3. urbanism si amenajarea spatiilor urbane: proiecte de urbanism si de amenajare a teritoriului elaborate in ultimii doi ani; proiecte de cercetare urbana si / sau teritoriala; proiecte de amenajare a unor spatii publice, finalizate in ultimii doi ani.
4. arhitectura de interior, scenografie si design de obiect: amenajari interioare si proiecte de decoruri si scenografie, finalizate in ultimii doi ani (se accepta si lucrari de scenografie virtuala), produse sau prototipuri finalizate in ultimii doi ani.
5. restaurarea monumentelor de arhitectura si reabilitarea cladirilor: lucrari de restaurare, reabilitare, conversie finalizate in ultimii doi ani.
6. publicatie de arhitectura: lucrari de specialitate cu subiecte dintr-una din cele 5 sectiuni de mai sus (carti, studii de specialitate publicate, filme si CD-uri sau DVD-uri de arhitectura care se inscriu in categoria publicatii) publicate in ultimii doi ani. Nu se admit periodice (reviste).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.