Setari Cookie-uri

Incursiuni in Europa Medievala

Leagan al civilizatiei din cele mai vechi timpuri, Europa reprezinta in ansamblul ei un mare muzeu in aer liber.

Cuenca, Spania
Construita de musulmani, cetatea cu un caracter puternic defensiv se afla in “inima” Cordobei, in centrul Spaniei. Particularitatea acestei fortarete - inscrisa pe Listele Patrimoniului Mondial UNESCO - este data de casele sale suspendate pe stanci, deasupra raului Huecar. Toate cladirile cetatii sunt construite pe un povanis abrupt, inconjurat de un zid cu o lungime de peste 1 kilometru. Veche de peste 14 secole, cetatea spaniola - care a fost timp de secole resedinta regala si episcopala - reprezinta o destinatie obligatorie pentru cei pasionati de istorie si arhitectura. Cadrul natural este superb mai ales toamna, cand dealurile din imprejurimi se aprind in culori ce variaza de la galben aprins la ruginiu.
Bellinzone, Elvetia
Bellinzone este un ansamblu de fotificatii, ziduri si piatete care domina trecatoarea alpina Ticino. Exista aici trei castele medievale, mai multe ziduri imprejmuitoare si piatete construite la sfarsitul evului mediu Situarea lor, intr-un punct important de trecere a Alpilor, a sporit rolul devenisvo-ofensiv a celor trei fortificatii – Castelgrande – cea mai mare constructie, Castelul Montebello si Cetatea Sasse Corbaro. Tot acest ansamblu de cetati, situat intr-un peisaj alpin monumental, se afla inca din anul 2000 pe Listele Patrimoniului Mondial UNESCO.
Tallin, Estonia
Centrul istoric al orasului Tallin – astazi capitala a Estoniei – a fost inscris inca din 1997 pe Listele UNESCO. Centru important al comertului cu sare in Evul Mediu, orasul Tallin a fost timp de secole cunoscut sub denumirea de Reval. Orasul s-a nascut in secolul al XIII-lea cand pozitia privilegiata la Marea Baltica i-a determinat pe Cavalerii Teutoni sa construiasca aici unul dintre cele mai marete castele ale regiunii. Tallin s-a dezvoltat astfel ca un important centru al Ligii Hanseatice fiind si unul dintre cele mai importante centre comerciale din nordul Europei. In Prezent, Orasul Vechi reprezinta una dintre cele mai importante atractii turistice ale Estoniei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.