Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]
Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]

Din dorinta oamenilor de a strabate Planeta in lung si in lat in cel mai scurt timp, au luat nastere podurile. Insa arhitectii si-au propus sa se impuna in fata naturii si au ridicat cateva dintre cele mai importante constructii din lume - poduri cu lungimi impresionante, create cu minutiozitate deasupra marilor si oceanelor lumii.

Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

Lake Pontchartrain Bridge
Cel mai impunator pod din lume este construit in sudul statului Louisiana din SUA. Proiectul detine titlul de 'cel mai lung pod din lume' si masoara aproximativ 40 km. Acest pod face legatura intre malul sudic si cel nordic al lacului Pontchartrain. Un detaliu special il constituie faptul ca este format de fapt din doua poduri paralele.

Donghai Bridge
Se afla in Asia si este cel mai lung pod creat vreodata pe mare. Cu lungimea de 32,3 km podul face legatura intre Shanghai si zona industriala a orasului. Podul are portiuni prin care poate fi traversat si de nave de tonaj mare sau de vapoare de croaziera foarte inalte. Inaltimea maxima a podului este de 420 m.

King Fahd Causeway
Constructia se compune din trei parti, iar cel mai lung dintre poduri are 5,194 m. King Fahd Causeway face legatura intre Arabia Saudita si Bahreim. Constructia podului a fost inceputa in anul 1982, dar proiectul a fost abandonat si continuat abia in anul 1986. Fondurile alocate pentru acesta au fost virate de seicul Fahd al Arabiei Saudite.

Chesapeake Bay Bridge
Se mai numeste 'Bay Bridge' si este un pod cu design dual din Maryland, care face legatura intre stat si regiunile din coasta de Est si Vest. Forma sa ciudata, asemanatoare literei "L", il face o atractie importanta in zona. Lungimea totala a podului este de 6,946 m.

Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: