Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase statii de metrou din lume

Cati dintre voi nu transpira instantaneu gandindu-se ca trebuie sa calatoreasca cu metroul?

Cati dintre voi nu transpira instantaneu gandindu-se ca trebuie sa calatoreasca cu metroul?

Metroul in Romania este o modalitate de a te deplasa repede dintr-un punct in altul, dar in conditii mari de stres. Statiile de metoru din Bucuresti sunt printre cele mai populate locuri din tara. Lunar Metrorex, compania care gestioneaza transportul public de calatori cu metroul, estimeaza ca in jur de 700.000 de oameni foloesesc serviciile companiei. Un numar destul de mare, am spune, dar mergem mai departe si facem un calcul simplu pentru a afla ce castiguri se inregistreaza dupa o luna.

Cu toate ca banii nu sunt neaparat o problema, statiile de metrou din Capitala arata chiar mai rau decat atunci cand au fost construite, adica in urma cu 30 de ani.

In anul 1979, pe data de 16 noiembrie, metroul Bucuresti a fost inaugurat cu surle si trambite. In total, reteaua de cale ferata pentru metrou in Capitala are aproximativ 63 de kilometri lungime si 45 de statii. Acelasi sistem de transport in comun, dar din alta parte a Europei, in Rusia, Moscova, cuprinde o retea lunga de aproape 300 km de sina si 176 de statii, insiruite pe 12 magistrale, fata de doar 4 care se gasesc in Bucuresti.

Citește și:

Daca ar fi sa comparam metodele de transport cu metroul din mai multe zone ale lumii, vom gasi multe deosebiri si totodata multe dovezi ale faptului ca in alte tari transportul subteran este tratat cu mult respect.

In continuare iti vom prezenta cateva dintre cele mai frumoase statii de metoru din lume, unele dintre ele adevarate opere de arta: Kievskaya Station

Kievskaya Station este una dintre cele mai cunoscute statii de metrou din Moscova. Un adevarat palat ar spune unii dintre noi, nefiind departe de adevar. Peretii sunt decorati cu mozaicuri care intruchipeaza prietenia dintre poporul rus si cel ucrainean. Statia a fost deschisa in anul 1937 si a fost puternic supervizata de Stalin.

Canary Wharf

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.