Setari Cookie-uri

Renovarea fatadei casei!

Foarte multe persoane doresc sa-si renoveze, in acest an, fatada casei. Din cauza intemperiilor, fatada exterioara a unei locuinte se decoloreaza, se murdareste, se pateaza.

O fatada de 5-10 ani nu prezinta defecte foarte mari. Mai ales in cazul in care aceasta a fost realizata cu atentie si cu materiale de calitate. Insa, praful, poluarea, reusesc sa stearga din aspectul initial si din aspectul viu al acesteia. Aceste efecte se trateaza cu ajutorul unei firme specializate care spala, cu solutii profesionale, exteriorul casei, curatand fatada de petele si murdaria depozitata.
In cazul in care fatada casei voastre are mai mult de 10 ani, atunci problemele pot fi mai profunde. Cel mai des caz intalnit este acela de vopsea, zugraveala exterioara, scorijita. Solutia este simpla deoarece nu trebuie decat sa curatati stratul/portiunea deteriorata si sa o rezugraviti. Trebuie sa fiti atenti in acest proces la tencuiala casei. Nu este indicat sa o stricati in momentul curatarii zugravelii.
O fatada cu o viata si mai mare (peste 20 de ani), sufera de obicei deteriorari foarte grave. In plus, in urma cu 20 de ani nu existau materiale de constructii si finisaj foarte bune iar acest lucru se simte in timp la intreaga locuinta. Marile probleme pe care le regasim la acest tip de fatade sunt tencuielile cazute, igrasia si crapaturile. Aceste efecte negative pot fi inlaturate definitiv doar daca tratam cauza lor. Primul lucru pe care trebuie sa il facem in momentul in care suntem pusi in aceasta situatie este acela de a inlatura tencuiala casei. Dupa curatarea acesteia, trebuie sa curatam foarte bine zonele cu probleme. Fisurile curatate de praf se uda si se repara cu mortar de ciment cu rasina sau cu mortar de ciment cu priza rapida. Dupa ce se usuca foarte bine se curata portiunea si se aplica primul strat de tencuiala. Urmeaza aplicarea plasei din fibra de sticla in tencuiala si stratul final de tencuiala. Dupa finalizarea corecta a acestor etape se poate zugravi fatada.
Important este sa apelam la un specialist care sa se ocupe de acest caz. Doar o firma specializata va reusi sa ofere o fata noua si frumoasa locuntei voastre. In plus, daca tot sunteti la aceasta etapa de renovare a fatadei, este pacat sa nu izolati si peretii exteriori ai locuintei cu polistiren. Acesta va oferi un plus de siguranta locuintei vo
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.