Exista o foarte mare dilema la ora actuala in Romania cu privire la cele doua posibilitati pe care le avem: sa ne constrim casele sau sa ne cumparam locuinte "la cheie"? Ei bine, in ciuda tuturor ansamblurilor rezidentiale (care propun locuinte moderne si cu un standard calitativ ridicat) si a tuturor problemelor ce intervin pe parcursul constructiei unei case, varinta cea mai buna este aceea de a-ti construi viitoarea locuinta. Iata cateva aspecte care sustin ideea mentionata mai sus.
- Iti doresti extraordinar de mult o casa, indiferent cat de mica numai sa fie a ta. Sa ai o terasa unde sa iti bei cafeaua, sa ai flori de jur imprejur, sa-ti vezi copii jucandu-se in curte. Ce importanta are daca o construiesti sau daca o cumperi intr-un ansamblu rezidential " la cheie"? Are o foarte mare importanta deoarece, in cazul in care o cumperi, atunci cand vei intra pe strada, locuinta ta nu se va deosebi cu nimic de restul imobilelor. Va fi doar o alta casa din ansamblul respectiv. Aceeasi gradina, aceleasi culori, finisaje etc. Va avea ceva special casa ta? Indiferent cat vei dori sa o schimbi nu poti face minuni deoarece nu merita sa investesti alti bani in ceva cumparat nou. Este ca si cum ai achizitiona o pereche de pantaloni fara sa ii probezi, ajungi acasa si iti dai seama ca, desi sunt foarte frumosi, nu se potrivesc stilului tau. Asa este si cu o locuinta cumparata. Te poti simti "acasa" undeva unde nu te reprezinta nimic?
- Fiecare persoana este caracterizata de ceva anume si isi doreste ceva care sa il reprezinte. Unii viseaza la o casa imbracata la exterior in lambriuri de lemn, altii vor o locuinta in stil cubist care sa beneficieze de un peret vitrat. Alte persoane adora incaperile cu grinzi false din lemn masiv deoarece ofera un aspect rustic. Anumite persoane isi doresc obloane din lemn la exteriorul casei si jardiniere cu flori agatate de balcon. Unde se vor duce aceste visuri daca ne vom investi toti banii intr-o locuinta cumparata "la cheie"? Vom putea pune obloane din lemn cand noi avem o tamplarie din aluminiu? Vom putea agata flori la balcon daca balustrada acestuia este din inox? Vom scoate gresia de pe terasa din curte pentru a placa dale din beton pentru ca acestea ne plac noua? Va asigur ca nu vom face asta. Veti spune "e bine si asa cum este , nu poti avea chiar tot ceea ce visezi". Nu putem avea ceea ce ne dorim pe banii nostrii? Eu va contrazic categoric deoarece, cu suma pe care o platesti pentru o casa cumparata, iti poti realiza locuinta visurilor tale. Iti trebuie intr-adevar mult curaj si implicare. Dar ai tu alta reteta spre fericire si realizare?
Idei de cadouri de casă nouă care te vor face oaspetele perfect
Arhitectura in Portugalia
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: