Etapele renovarii unui apartament!

Etapele renovarii unui apartament!
Kudika
16 Ianuarie 2008

Procesul de renovare al unui apartament este asemanator cu cel al unei case. Sunt cateva etape stricte, care se desfasoara intr-o ordine clara.

Procesul de renovare al unui apartament este asemanator cu cel al unei case. Sunt cateva etape stricte, care se desfasoara intr-o ordine clara. Indiferent de tipul si suprafata apartamentului in cauza, este indicat ca procesul de renovare sa inceapa din cel mai indepartat colt al apartamentului fata de accesul principal si "de sus in jos".
Dormitoare si livinguri
Primul lucru care se realizeaza este decopertarea peretilor si a tavanelor (5 RON/mp). Toata zugraveala veche trebuie inlaturata pentru a se realiza reparatiile necesare si pentru a se aplica cea noua. In cazul in care doriti sa schimbati ferestrele, usile si sa reinnoiti instalatia si caloriferele, acum este momentul potrivit. Trebuie sa faceti comanda pentru ferestre si usi inainte de a incepe procesul de renovare. Astfel, nu veti risca sa tineti firma de amenajari pe loc iar totul va decurge in ordinea fireasca. Dupa repararea eventualelor defectiuni ale tencuielii (gen fisuri ) se aplica straturile de glet (aplicare glet + finisare 10 RON/mp). Primul strat este necesar pentru nivelarea suprafetelor peretilor si plafoanelor, iar cel de-al doilea pentru finisaj. Pentru a nu intampina probleme legate de deteriorarea peretilor in timp, trebuie ca ambele straturi de glet sa se usuce foarte bine. Inainte de a aplica vopseaua lavabila trebuie sa amorsam suprafetele in cauza (aplicare amorsa + vopsea lavabila 5 RON/mp). Amorsa (substanta pe baza de rasini sau aracet) se aplica pentru intarirea gletului, pentru inchiderea porilor si pentru o fixare mai buna a vopselii lavabile. Peretii se zugravesc apoi pana cand nuanta dorita de dumneavoastra devine uniforma. Dupa terminarea peretilor se poate trece la montarea pardoselii alese: parchet laminat, parchet din lemn masiv, dusumea etc. (montare parchet 9 RON/mp, montare plinta parchet 3 RON/ml).
Bucatarii si bai
In privinta baii, lucrurile se desfasoara putin diferit. Regula de renovare este tot "de sus in jos" (decopertarea suprafetelor, schimbarea intalatiei, a obiectelor sanitare). Ceea ce trebuie sa stim este faptul ca (in afara cazii sau a cabinei de dus) chiuveta, vasul de wc si restul accesoriilor din baie se monteaza dupa placarea peretilor si a pardoselii cu faianta si gresie. Faianta se pune de sus in jos, fiind urmata apoi de gresie, de montarea plintei si de chituirea acestora (aplicare gresie + faianta + chituire 30 RON/mp, aplicare plinta 10 RON/ml). Abia dupa stabilizarea placilor ceramice se pozitioneaza obiectele sanitare, corpurile de mobilier si restul accesoriilor.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri