Setari Cookie-uri

Pereti tip sandwich pentru case din lemn!

In urma cu ceva timp am inceput un serial destinat caselor pe structura din lemn. Cum am mentionat deja, despre acest subiect nu putem vorbi intr-un singur articol deoarece el necesita o documentare elaborata si atenta. Si cum toate informatiile necesita o ordine, a venit timpul sa vorbim si despre peretii caselor din lemn!

O casa construita din panouri prefabricate (adica pereti tip sandwich) permite finisarea fatadelor in mai multe feluri, acest lucru influentand compozitia panourilor prefabricate.
- Daca doriti o casa cu fatadele exterioare imbracate in lambriu, panourile prefabricate vor fi realizate din urmatoarele materiale: lambriu exterior nut-feder de 22-30 mm, membrana A330, panou OSB 9-12 mm, stalpi din lemn asezati la distante de 450-500 mm, vata minerala 100-150 mm, folie PVC (are rol de bariera de vapori) si lambriu sau gips-carton pe interior (in functie de optiunea dumneavoastra).

- In cazul in care doriti sa tencuiti fatadele, compozitia panourilor va fi alta: placa OSB sau scandura de 24-30 mm spre exterior, membrana A 330, caroiaj sipci 15x20 (numite si rigle, amplasate oblic, necesare pentru prinderea plasei rabitz si pentru aderarea tencuielii), plasa rabitz si tencuiala respectiva. La interior vata minerala 100-150 mm, folie PVC si gips carton sau lambriu.

- Sau, tot pentru o fatada finisate, exista si urmatoarea varianta: panouri oSB sau scandura, polistiren pe exterior, plasa, fibra de sticla prinsa cu adeziv si apoi grund (un finisaj fin care are si rol de hidroizolatie). La interior urmand acelasi proces: vata minerala 100-150 mm, folie PVC si lambriu sau gips carton.
Trebuie sa aveti in vedere si alte lucruri despre panourile prefabricate. Firma care le realizeaza nu va executa si fundatia casei dumneavoastra. Cu alte cuvinte veti fi nevoiti sa lucrati cu doua firme: una care sa realizeze fundatia iar alta care sa construiasca peretii si acoperisul. Pentru ca stim foarte bine ca pot sa apara multe probleme pe parcursul realizarii unei constructii, exista si riscul (nu este o regula) fie ca fundatia sa fie mai mare sau mai mica decat in proiect si sa nu se poata potrivi cu peretii, fie ca panourile prefabricate sa beneficieze de dimensiuni mai mari sau mai mici si sa nu se potriveasca cu fundatia. Sunt lucruri care se intampla atunci cand lucrezi cu doua firme iar cea care realizeaza panourile este si la cateva zeci sau sute de km distanta de santier.
Pentru a evita aceste probleme puteti alege de la bun inceput o singura firma, specializata pe case din lemn, care sa realizeze constructia de la 0 si inclusiv peretii la fata locului. Procedeul este acelasi iar dumneavoastra o sa vedeti clar daca se respecta dimensiunile si materialele mentionate in proiect.
Indiferent de ce varianta alegeti noi va uram succes si va stam la dispozitie pentru a va oferi sfaturile si informatiile necesare!
Imagini oferite de www.pinusconstruct.ro
va urma
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.