Elementele care alcatuiesc o casa din lemn!

Elementele care alcatuiesc o casa din lemn!
Kudika
5 Decembrie 2007

Constructiile realizate pe structura de lemn reprezinta o modalitate accesibila de a construi o casa si de a o intretine in timp, asigurand ocupantilor sai toate cerintele de confort. De asemenea, casele construite in acest sistem se adapteaza oricarui stil arhitectural, atat traditional, cat si celui contemporan .

Constructiile realizate pe structura de lemn reprezinta o modalitate accesibila de a construi o casa si de a o intretine in timp, asigurand ocupantilor sai toate cerintele de confort.
De asemenea, casele construite in acest sistem se adapteaza oricarui stil arhitectural, atat traditional, cat si celui contemporan .
Elementele care alcatuiesc o casa de lemn
1. FUNDATIA
- case de dimensiuni reduse, fara subsol, structura de rezistenta din lemn se poate amplasa direct pe o platforma de beton armat (tip radier) grosimea 25-30 cm cu Bc 10 si plasa de armare cu f 6-10/100. Aceasta platforma se dispune pe un strat de pietris pentru ruperea capilaritatii apei prin ascensiune.
- case cu unul sau doua niveluri se folosesc fundatiile continue asezate sub peretii portanti din lemn cu descarcare pe reazeme izolate(bloc de fundatie din beton simplu).
- case cu regim mai mare de inaltime asezate pe terenuri cu probleme(soluri loessoide, pamanturi sensibile la umezire) se folosesc fundatiile continue cu bloc si soclu din beton armat. Acestea vor patrunde min. 20 cm in pamantul bun de fundare si vor depasi adancimea de inghet cu 10-20 cm.
- case cu subsol - peretii de subsol si planseul peste subsol se realizeaza din beton armat. Peretii exteriori vor fi izolati cu polistiren, caramida, carton asfaltat cu bitum(2-3 randuri).
- case amplasate in zone montane - blocurile de fundare se pot realiza din zidarie de piatra sau beton ciclopian.
2. TALPA CASEI
Element din lemn care se va fixa de placa de fundatie cu ajutorul unui sistem special de prindere- prin conexpanduri sau cu ajutorul mustatilor de fier beton f 6 prinse in fundatie. Acesta are rol de prindere a peretilor de fundatie si cu rol de trasare a conturului propriu-zis al casei. Se va aseza pe un carton asfaltat cu rol de strat hidroizolant.
3. PERETII
Se pot executa mai multe tipuri de pereti, alcatuirea lor fiind facuta pentru a indeplini toate conditiile de rezistenta a structurii, termice, si in plus, de armonizare a arhitecturii casei.
In functie de sistemul constructiv ales exista o serie de variante constructive pentru pereti:
- Sistemul cu barne suprapuse (cu chertare): cu montant la interior sau fara montant la interior.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri