Setari Cookie-uri

Casele din lemn

Am prezentat, in ultimele saptamani, diverse probleme, sfaturi, idei si solutii ce privesc constructia unei locuinte pe structura din beton. In acest articol vom expune, mai amanuntit, tipul de constructii pe structura din lemn. Ce inseamna sa construiesti corect o casa pe structura din lemn?

- In primul rand o casa pe structura din lemn este ecologica si sanatoasa.
- Timpul si pretul de executie al acestui tip de locuinta sunt mult mai avantajoase fata de o constructie pe structura din beton armat.
- In cazul in care, peste ceva timp, veti dori sa modificati/renovati aceasta constructructie nu veti intampina foarte multe problema.
- Alegand acest tip de casa, pe structura din lemn, veti beneficia de cheltuieli energetice mai mici decat la o constructie din caramida.
- Un alt avantaj foarte important este acela ca, locuintele pe structura din lemn, sunt foarte rezistente la cutremure deoarece lemnul beneficiaza de elasticitate.
- Modul de izolare al acestui tip de constructie este foarte simplu. Nu trebuie decat sa apelati la materiale moderne: vata minerala, gips- carton, folie protectoare, polistiren.
- Izolata corect, casa pe structura din lemn, va reduce si din costurile destinate aerului conditionat pe timpul verii.
- Niciodata nu veti avea probleme de fisurarea peretilor sau aparitia igrasiei in bucatarie.
O casa din lemn solida si rezistenta
Pentru a va putea bucura de acest tip de locuinta trebuie sa fiti foarte atent la materialele pe care le vor folosi constructorii. Daca veti beneficia de realizarea tuturor etapelor la superlativ, viitoarea casa va fi confortabila, sigura si estetica!
- Cel mai important material in acest caz este lemnul. Acesta trebuie sa fie de cea mai buna calitate, foarte bine uscat, fara noduri sau deformari.
- Lemnul folosit trebuie sa fie prelucrat foarte atent. Nu uitati de ignifugarea acestuia.
- Folositi pentru peretii exteriori si interiori panouri de OSB de o grosime considerabila.
- Inainte de a izola, aplicati folie protectoare pe tavan si pe peretii exteriori. Aceasta va impiedica o supra incalzire a casei pe timpul verii, reflectand lumina soarelui si impiedicand totodata patrunderea vaporilor de apa.
- Stratul de vata minerala folosit trebuie sa fie raportat la zona in care este amplasata casa. Asa ca, daca vreti sa va costruiti acest tip de locuinta intr-o zona de munte, nu faceti economie la vata minerala.
- Dupa prinderea materialului mentionat mai sus urmeaza aplicarea gips-cartonului.
- Folositi finisaje de calitate si fiti atenti la alegerea acestora. Doar astfel veti beneficia de o casa din lemn sigura si stabila.
In privinta finisarii exteriorului acestui tip de constructie aveti mai multe solutii: fie aplicati lambriuri din lemn, fie tencuiti si zugraviti peretii in nuanta dorita. Indiferent insa de varianta aleasa nu uitati: o casa pe structura din lemn este ecologica si sana
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.