Setari Cookie-uri

Extinderea unei locuinte pe verticala

Multi dintre cititorii nostrii ne-au spus ca, anul viitor, au in plan extinderea casei in care locuiesc in acest moment. Si pentru ca aceasta etapa necesita foarte multa atentie, revista Condo s-a gandit sa va prezinte din timp primii pasi pe care trebuie sa ii urmati in procesul de extindere al unei case!

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti in acest demers, posibil chiar din aceasta luna, este acela de a evalua locuinta pe care vreti sa o extindeti. Inginerul structurist, persoana cea mai importanta, va analiza structura de rezistenta a casei in cauza urmand apoi sa realizeze proiectul de autorizatie de construire pentru a fi validat de catre primarie. Dupa validarea acestuia urmeaza realizarea proiectului cu detalii de executie. In cel din urma, inginerul structurist trebuie sa mentioneze toate etapele de extindere pe care le va urma.
Consolidarea fundatiei
Consolidarea fundatiei este prima etapa clara cu care trebuie sa inceapa orice firma de constructii pe care o angajati. Indiferent de tipul de structura existent deja trebuie sa consolidati fundatia: acest lucru va va asigura o viitoare locuinta sigura si stabila. Acest proces se realizeaza in mai multe etape si in mai multe mosibilitati. Fie veti consolida treptat cate o fasie, pentru a evita probleme de surpare sau inclinari, fie veti apela la subzidiri sau la camasuirea fundatiei. Camasuirea este realizata cu ajutorul unor cupoane de armaturi introduse in gauri facute cu ajutorul unei bormasini. Inginerul structurist este persoana cea mai indicata pentru a alege cea mai buna varianta in privinta consolidarii fundatiei!
Stalpi de rezistenta si pereti
Dupa etapa mentionata mai sus urmeaza procesul de continuare, sau de realizare direct de la fundatie in cazul in care locuinta nu beneficiaza de structura de rezistenta din beton armat, a stalpilor de rezistenta si a peretilor. Acest proces se va desfasura dupa ce veti da jos acoperisul deja existent. Daca locuinta pe care o aveti deja nu are placa din beton armat va trebui sa realizati una. In cazul in care beneficiaza, veti fi nevoiti doar sa spargeti golul pentru scara. Important de stiut este ca la noul nivel al casei trebuie sa evitati materialele grele. Si anume, compartimentati interiorul cu pereti realizati din gips-carton, izolati cu vata minerala. Veti beneficia atat de un etaj "usor" cat si de o izolare fonica si termica.
O varianta foarte folosita in ziua de astazi este extinderea casei pe verticala pe o structura de lemn. Adica, in loc sa turnati stalpi si placa din beton armat puteti apela la stalpi de sustinere din lemn de brad, cu o grosime de 10 / 15 cm si la grinzi de 10 / 10 cm. Stalpii si grinzile de sustinere din lemn vor fi in primul rand mai usori si in al doilea rand au si o rezistenta foarte buna. Peretii pot fi din OSB de 1 cm, izolati la exterior cu polistiren si la interior cu vata minerala si gips-carton.
Acoperisul
Tipul si arhitectura acoperisului se vor realiza in functie de sfatul arhitectului. Daca doriti doar sa mansardati locuinta actuala varianta de acoperis tip sarpanta este ideala. Zapada nu va avea timp sa stationeze prea mult. In orice caz, arhitectul si inginerul structurist vor sti cu siguranta care este cea mai buna solutie pentru casa dumneavoastra!
Indiferent de solutia pe care o alegeti, extinderea casei pe verticala este o actiune foarte buna avand in vedere dimensiunile terenurilor si pretul acestora. Asa ca: spor la treaba si curaj!
va urm
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.