Setari Cookie-uri

Construiti-va inteligent casa!

Ce inseamna sa construiesti inteligent o casa? Sa construiesti inteligent inseamna sa alegi cea mai avantajoasa arhitectura, sa optezi pentru o firma de constructii serioasa, sa lucrezi cu materialele cele mai potrivite si apoi sa valorifici la maxim incintele.

- Stim bine ca tavanul inalt creeaza impresia de spatialitate. Puteti zugravi insa camerele in culori care sa imprime o imagine mai aerisita astfel incat sa nu construiti o casa cu incaperi inalte. In plus veti scuti mai putine materiale, deci costurile vor fi mai mici.
- Compartimentarea parterului trebuie sa fie in primul rand utila. La acest nivel aveti posibilitatea sa scapati de cativa pereti, de cateva usi interioare si de alte finisaje costisitoare. Asa ca: livingul, diningul si bucataria pot forma o incapere deschisa si aerisita. Daca veti alege aceasta varianta, indiferent care va fi amprenta casei, spatiul o sa para mai mare si mult mai luminos.
- Etajul cuprinde de obicei zona de odihna a unei case. Este clar ca nu ne putem inghesui cu totii in doua camere deoarece avem nevoie de intimitate si confort. Cum putem face aici economii? In loc de patru dormitoare spatioase puteti realiza patru camere mai mici si un dressing pentru toata familia. Cu alte cuvinte, puteti scapa atat de dulapuri masive si costisitoare pentru haine in fiecare dormitor cat si de oglinzi sau alte accesorii.
- Trebuie sa tineti cont si de modul in care amplasati salile de baie. Asadar, pentru a beneficia de costuri mai mici, este indicat sa amenajati baia de la etaj exact deasupra baii de la parter. Instalatia se va exacuta mult mai simplu si nu veti ocoli toata casa cu diverse tevi. In plus, daca apare pe parcurs o problema o veti solutiona fara sa faceti deranj in foarte multe camere.
- Materialele pe care le folositi sunt, de asemenea, foarte importante. In loc sa optati pentru materiale ieftine si dificil de utilizat, construiti cu materiale mai scumpe si usor de pus in manopera. Toti constructorii sunt interesati sa realizeze o lucrare intr-un timp cat mai scurt si cu materiale care sa le usureze munca (de exemplu: caramizile de calitate buna sunt usor de pus in manopera deoarece sunt egale ca dimensiuni si nu necesita o umplutura mai mare de material).
- Un alt aspect care va poate ajuta in privinta confortului termic este acela de a va izola casa corespunzator. Asa ca nu va zgarciti in privinta polistirenului. Toti peretii unei locuinte trebuie izolati pe exterior cu polistiren.
- Renuntati la diverse artificii arhitecturale care nu vor face decat sa ingreuneze munca constructorilor si sa va aduca cheltuieli in plus.
Indiferent de bugetul de care dispuneti trebuie sa tineti cont de necesitatile dumneavoastra. O casa nu este numai greu de realizat ci si de intretinut. In plus, fiecare incapere poate fi personalizata si amenajata astfel incat sa "imbrace" imaginea pe care o doriti dumneavoastra!

va urma
Va recomandam si urmatoarele articole:
Sfaturi pentru a construi ieftin!
Alegeti corect culorile interioare!
Cum sa iti construiesti o casa estetica, functionala si sigur
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.