Setari Cookie-uri

Cum sa iti construiesti o casa estetica, functionala si sigura!

Desi sezonul constructiilor este aproape de sfarsit, foarte multe persoane isi fac deja planuri pentru anul viitor - sa isi reamenajeze apartamentele, sa se mute in locuinte mai noi si mai spatioase sau chiar sa isi construiasca o casa.

Idei despre cum va fi casa
Desi va imaginati deja cum o sa arate viitoarea locuinta, cel mai bine este sa puneti totul pe o hartie si sa va raspundeti la cateva intrebari:
Cati membri vor locui in viitoarea casa?
Fiecare va avea propria camera?
O incapere pentru oaspeti?
O gradina imensa in jurul casei sau doar una mica pentru cateva flori?
Lista de intrebari poate fi mult mai mare, dar nu are are sens sa va grabiti deoarece ideile vi se vor schimba in timp. Cu alte cuvinte nu trebuie sa discutati mai intai de invelitoarea acoperisului cand nu stiti nici macar numarul de niveluri. Abia dupa ce aveti aceste prime informatii puteti demara urmatoarele etape.
Alegerea arhitectului potrivit
Arhitectul este “parintele” unei locuinte. Misiunea lui este de a pune cap ca cap ideile dumneavoastra, de a va sfatui sa faceti cele mai potrivite alegeri, de a realiza proiectele necesare si de a supraveghea lucrarea in cauza. Asadar, pentru a locui intr-o casa exact asa cum v-ati dorit, este necesar sa gasiti arhitectul potrivit.
Ce trebuie sa facem? La ora actuala sunt foarte multe birouri de arhitectura atat in Bucuresti cat si in restul oraselor din tara. Insa, fiecare arhitect are stilul sau de lucru si preferinte pentru anumite stiluri arhitecturale. Este bine sa discutati cu mai multi specialisti, sa vedeti un portofoliu de realizari si, daca este posibil, sa contactati si proprietarii locuintelor respective. Daca simtiti ca persoana in cauza este cea pe care o cautati, puteti incepe colaborarea prezentandu-i ideile dumneavoastra.
Nu aveti inca terenul?
O alta problema este achizitionarea unui lot de teren. Pentru ca suntem in luna octombrie puteti incerca chiar din aceasta luna sa studiati ofertele agentiilor imobiliare. Sau, daca nu doriti sa apelati la o agentie, puteti profita de timpul dumneavoastra liber pentru a vizita locatiile care va intereseaza si pentru a culege informatii si date de contact. Avantajul unei colaborari cu un consultant imobiliar este acela ca veti economisi mult timp.
In privinta lotului, arhitectul deja contactat va poate ajuta sa alegeti terenul cel mai potrivit pentru proiectul pe care il va realiza.
Bine de stiut!
Realizarea unui proiect arhitectural reprezinta o munca a unei intregi echipe de proiectare si nu a unui singur om (arhitect, geotehnician, topometrist, inginer de rezistenta, inginer de instalatii termice, inginer de instalatii sanitare, inginer de instalatii electrice, inginer de instalatii gaze si alti specialisti - in ventilatii, in instalatii cablu TV, alarma etc). Cu alte cuvinte nu trebuie sa faceti economii la aceasta etapa.
Avizele si autorizatiile de constructie sunt alte puncte importante. Nu este indicat sa incepeti constructia unui imobil (indiferent in ce locatie si indiferent de ce destinatie va avea) decat dupa ce toate aceste acte sunt in regula.
Dupa cum v-am spus, acestia sunt doar primii pasi pe care trebuie sa ii realizati pentru a va implini visul. Si pentru ca toamna este un anotimp in care renuntam la concedii, va puteti ocupa timpul liber incepand de pe acum pentru constructia visului vostru!
Un articol de Adina Maria MIREL
Va urma
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.