Setari Cookie-uri

5 lucruri care pot prelungi momentele petrecute in gradina

Indiferent de activitatile prin care preferam sa ne relaxam in aceasta perioada, exista cinci elemente care sporesc confortul si prelungesc momentele petrecute in aer liber.

Daca pana acum nu ne-am putut bucura de gradini pe cat am fi vrut din cauza caldurii insuportabile, acum e momentul ideal sa ne desfatam in aer liber. Indiferent de activitatile prin care preferam sa ne relaxam in aceasta perioada, exista cinci elemente care sporesc confortul si prelungesc momentele petrecute in aer liber:

1. Paturi pentru exterior

Serile de toamna sunt cele in care reusim sa ne relaxam in aer liber fara sa fim distrasi de caldura sau tantari: aer placut, miros de frunze de crizantema si un soi de liniste bine-meritata. Dupa ora 20:00, insa, temperatura scade iar lumanarile decorative de pe masa nu incalzesc decat atmosfera. De aceea, un cos cu paturele poate prelungi orice petrecere in gradina. Puteti gasi cateva idei de paturi bune de folosit in gradina si pe bhg.com.

2. Accesorii pentru masa

Orice masa luata in natura echivaleaza cu apasarea butonului de restart: mancarea e mai gustoasa, conversatiile mai placute iar atentia la detalii foarte ascutita. Putem profita de aceasta predispozitie pentru a face evenimentul memorabil. Din scaunele cu perne decorative comode, accesorizate cu paturele nu va dori nimeni sa se ridice vreodata. Se pot asorta cu fata de masa pe care trebuie musai sa stea niste lumanari. Profita de natura din jur si, in loc de flori, umple vaza cu crengi cu frunze colorate. Aleea care duce la masa poate fi decorata cu dovleci sau luminite.

Poti gasi mai jos inspiratie:

Citește și:
Foto: Shabby Chic Landscape by New York Photographer Rikki Snyder

3. Felinare

De lumanari nu are sens sa mai vorbim, e de la sine-inteles ca nu pot lipsi din niciun decor de toamna. Insa unde le pozitionam este un aspect care poate face diferenta. Iluminarea unor elemente surprinzatoare din gradina face diferenta dintre un decor primitor si unul decupat dintr-un film. Fii propriul regizor al momentelor petrecute in aer liber si foloseste felinare sau ghirlande de lumininite pentru a scoate in evidenta merele rosii, perele zemoase, nucile sau florile din gradina. Pe diy.com poti gasi cateva surse de inspiratie pentru cum poti improviza in legatura cu luminile din gradina.

4. Spatiu de gatit in aer liber

Gusturile dulci ale toamnei sunt mai bune atunci cand ies din cuptoare: placinta cu mere, cu nuci sau cu dovleac ori traditionalele poale-n-brau. Daca cuptoarele sunt sub juristictia femeilor, gratarele sunt jucariile barbatilor: vinete, ardei si carnuri sfarainde. Iar toata distractia merita mutata afara, in gradina, in jurul unui spatiu construit special: o masa, scaune, piatra decorativa si un gratar cu un cuptor incorporat, asa cum vedem pe Piatra Online ca este posibil.

CardSursa foto: dandelionpatina.com

Citește și:

5. Scaune de … fan

Cateodata, mobilierul de exterior poate fi usor scump datorita materialelor folosite. Asa ca o solutie care permite sa ai mereu un numar optim de scaune in gradina fara o cheltuiala pe care sa o resimti este sa folosesti baloti de fan. Depoziteaza-I intr-un loc uscat iar cand dau navala invitatii, totul e o joaca: uneste-I ca sa faci banci si acopera-I cu niste textile pentru pretentiosi. Un alt avantaj este ca balotii mentin foarte bine caldura, asa ca seara, pe racoare, va fi o placere sa stai asezat pe fan. De mirosul relaxant nu mai e cazul sa vorbim.

Foto prima pagina: piatraonline.ro

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.