Setari Cookie-uri

Ce alimente nu trebuie sa depozitezi in frigider

Pentru a te bucura cat mai mult timp de fructele si legumele pe care le-ai achizitionat, este important sa acorzi atentie modului in care le pastrezi. Exista cateva alimente pe care este recomandabil sa nu le refrigerezi.

Pentru a te bucura cat mai mult timp de fructele si legumele pe care le-ai achizitionat, este important sa acorzi atentie modului in care le pastrezi. Exista cateva alimente pe care este recomandabil sa nu le refrigerezi.

1. Ceapa
Un prim aliment pe care nu trebuie sa il pastrezi in frigider este ceapa. Umiditatea din frigider va inmuia ceapa si va duce la stricarea acesteia. Cel mai bun mod de a o depozita este sa o amplasezi intr-un loc uscat si rece, insa nu in apropierea cartofilor.

2. Ulei de masline
Nu amplasa in frigider uleiul de masline. Daca pastrezi acest produs in frigider, el se va condensa si va capata o consistenta groasa, ca de unt, fiindu-ti greu sa il utilizezi atunci cand ai nevoie.

Alimente refrigerate
3. Avocado
Avocadoul este un fruct extrem de sanatos, bogat in carbohidrati si in grasimi sanatoase. Daca ai cumparat un avocado care nu s-a copt suficient de bine, nu trebuie sa il amplasezi in figider. Le poti pastra in frigider pe cele care sunt deja coapte si pe care nu le vei consuma imediat dupa ce le-ai achizitionat.

Citește și:

4. Busuioc
Busuiocul, la fel ca si patrunjelul, este preferabil sa fie amplasat intr-o cana cu apa, intocmai precum plantele proaspat taiate. Daca il depozitezi in frigider, nu numai ca va absorbi mirosurile mancarurilor din interiorul acestuia, dar se va ofili si mult mai repede.

5. Rosii
Stiai ca rosiile isi pierd din savoare daca le pastrezi in frigider? Acest lucru se intampla din cauza faptului ca aerul rece opreste procesul de maturare. Mai mult, refrigerandu-le, isi vor pierde si din textura.

6. Miere
Mierea este unul dintre putinele alimente care nu expira niciodata. Pentru a te bucura de miere o perioada cat mai indelungata, pastreaz-o intr-un dulap sau in camara, la temperatura camerei.

7. Usturoi
Nu depozita usturoiul in frigider! Daca il introduci in frigider, risti ca acesta sa inmugureasca. De asemenea, poate mucegai, tocmai de aceea este recomandabil sa il pastrezi intr-un loc racoros si uscat.

Citește și:

8. Paine
Multe persoane obisnuiesc sa depoziteze painea in frigider, sperand ca, in acest mod, sa ii prelungeasca termenul de valabilitate. Daca amplasezi painea in frigider, insa, aceasta se va usca foarte repede. O poti amplasa in congelator, daca doresti sa o folosesti peste o perioada mai lunga de timp, sau direct pe blatul bucatariei.

Foto: Cardabelle Design via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
25 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.