Setari Cookie-uri

Albumul "Birouri din Romania"

Albumul "Birouri din Romania" aduce in atentia publicului un program arhitectural de mare amploare in ultimii ani, responsabil de modelarea unor intregi arii urbane.

Albumul "Birouri din Romania" aduce in atentia publicului un program arhitectural de mare amploare in ultimii ani, responsabil de modelarea unor intregi arii urbane. El prezinta saptesprezece cladiri de birouri, multe dintre ele premiate de-a lungul timpului la Anuala de Arhitectura a Municipiului Bucuresti. Lucrarile alese sunt proiecte arhitecturale de anvergura, care modifica silueta orasului traditional. Unul dintre criteriile de selectie a fost gradul de inovare tehnica si noutatea materialelor folosite (fatade de sticla, otel, metal, beton armat). Sunt constructii inalte, caracterizate printr-o volumetrie simpla, suprafete mari vitrate si o atentie deosebita acordata detaliilor. Majoritatea birourilor expuse in album au fost proiectate de arhitecti romani de prestigiu si apreciate la diferite concursuri de arhitectura.

Printre birourile selectate se numara: Charles de Gaulle Business Center, arhitect Vlad Arsene (Marele premiu la Sectiunea Arhitectura la Anuala de Arhitectura a Municipiului Bucuresti 2005), Sediul Porsche Bucharest, arhitect Constantin Ciurea (Premiul Sectiunii Arhitectura la Anuala de Arhitectura a Municipiului Bucuresti 2006), City Business Center, Modatim, arhitect Vlad Gaivoronschi (Premiul I la Anuala de Timisoara, 2007), Imobil de birouri Eminescu, Futura Building, arhitect Bogdan Babici (Marele premiu la Sectiunea Arhitectura la Anuala de Arhitectura a Municipiului Bucuresti 2007) si altele.

Albumul va fi disponibil in librarii (Carturesti, Noi, Humanitas, Diverta) si la sediul Igloo din Str. Brezoianu nr. 4, la pretul de 45 lei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.