Setari Cookie-uri

La birou!

Ne place sau nu am inceput deja serviciul! Biroul este spatiul in care ne petrecem cateva ore bune din zi. Si pentru ca multi dintre noi lucram si acasa iata cum trebuie sa arate un birou confortabil si sanatos!

Ne place sau nu am inceput deja serviciul! Biroul este spatiul in care ne petrecem cateva ore bune din zi. Si pentru ca multi dintre noi lucram si acasa iata cum trebuie sa arate un birou confortabil si sanatos!
- Spatiul de lucru trebuie sa fie amplasat intr-o zona retrasa a locuintei. Daca nu puteti acorda biroului o camera speciala, atunci separati coltisorul pentru lucru de restul incintei cu un paravan.
- Atunci cand lucram nu trebuie sa ne distraga atentia nimic. Asa ca, decorati incaperea intr-o nuanta neutra, mata deoarece nu va refleta lumina. Alegeti o culoare care sa nu va oboseasca ochii.
- Pozitioneaza in incinta doar piesele de mobilier de care ai nevoie: birou, scaun, un corp cu rafturi si sertare. Alege un scaun ergonomic, cu inaltimea de care ai nevoie si nu incarca spatiul inutil.
- Fara oglinzi in birou. In aceasta incinta trebuie doar sa lucram nu sa ne inspectam fata.
- Pozitioneaza foatre clar lucrurile, in functie de prioritati si de cat de des le folosesti. Nu este placut sa cauti si sa nu gasesti ceva de care ai nevoie urgent. In plus, regula "foi la foi si pixuri la pixuri" te ajuta sa menti ordinea in incapere.
- Decoratiunile nu au ce sa cauta in zona de lucru. Un obiect simbolic, care te inspira si te relaxeaza este bine venit. Sau o poza de familie.
- Flori, flori si flori. Nu numai ca improspateaza aerul dar iti ofera si o buna dispozitie. Regula este sa nu le pastrezi si dupa ce s-au ofilit ci sa le inlocuiesti imediat cu altele proaspete. Sau, poti apela la plantele in ghiveci, de exemplu: bonsaiul, areca, iedera etc.
- Evita sa mananci in acest spatiu sau sa lasi pahare si cesti de cafea uitate din ziua precedenta. Iti vor distrage atentia si vei gasi altceva de facut.
- Pozitioneaza masa de lucru astfel incat sa stai cu spatele la perete. Este important sa ai o imagine deschisa cand ridici privirea din calculator, nu sa vezi un perete gol.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.