Setari Cookie-uri

Iluminati corect biroul de acasa

Biroul de acasa este foarte important pentru activitatea fiecaruia dintre noi. Fie facem ore suplimentare de acasa, citim sau ne documentam, trebuie sa avem in vedere atmosfera in care lucram. Cel mai important lucru in biroul de acasa este iluminatul, acesta (daca este concentrat corect) poate creste productivitatea si poate reduce oboseala prevenind durerile de ochi sau de cap.

Biroul de acasa este foarte important pentru activitatea fiecaruia dintre noi. Fie facem ore suplimentare de acasa, citim sau ne documentam, trebuie sa avem in vedere atmosfera in care lucram. Cel mai important lucru in biroul de acasa este iluminatul, acesta (daca este concentrat corect) poate creste productivitatea si poate reduce oboseala, prevenind durerile de ochi sau de cap.
Pentru ca activitatea noastra in biroul de acasa sa decurga normal trebuie, in primul rand, sa achizitionam o lampa de birou potrivita si sa o amplasam corect.
Sfaturi pentru ilumitatul optim al biroului
Nu trebuie sa lucrati la calculator cu lumina stinsa in camera. Ochiul uman nu se poate adapta la doua niveluri de lumina total diferite. Daca faceti acest lucru, dupa mai multe zile veti observa ca sunteti foarte obosit si ca aveti dureri de ochi si de cap.
Este indicat sa montati pe birou o lampa care sa va ofere o lumina clara, stralucitoare, care sa va ajute sa va concentrati mai bine.
Pentru a nu bloca lumina in timpul studiului este necesar sa amplasati lampa de birou in partea dreapta (daca sunteti stangaci) respeciv in partea stanga (daca sunteti dreptaci)
Intre sursa de lumina si suprafata biroului trebuie sa existe o distanta de cel putin 35 de cm. Aceasta conditie este necesara pentru a obtine o vizibilitate clara asupra notitelor sau asupra cartilor.
Deoarece si suprafata biroului poate reflecta lumina trebuie sa aveti un birou colorat uniform, in culori inchise si mate.
Pupila nu poate fi supusa unor diferente foarte mari de intensitate, de aceea trebuie sa iluminati toata camera. Puteti folosi, pe langa lampa de birou si un corp de tavan. In acest mod in incapere nu vor fi diferente foarte mari.
In afara de lumina, biroul de acasa trebuie aerisit cel putin o jumatate de ora inainte de a va apuca de lucru. In plus, cateva flori proaspete vor reusi cu siguranta sa confere incaperii un tonus optimist, gata oricand de lucru.
Si daca indepliniti toate aceste conditii ... spor la treaba!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.