Culorile anului 2016, desemnate de Pantone

Culorile anului 2016, desemnate de Pantone

Asa cum ne-a obisnuit la sfarsitul fiecarui an, Pantone a anuntat care va fi culoarea anului urmator. Supriza, de aceasta data, insa, consta in faptul ca, pentru prima oara, au fost desemnate doua culori vedeta in locul uneia singure. Atfel, culorile anului 2016 sunt Rose Quartz si Serenity.

Asa cum ne-a obisnuit la sfarsitul fiecarui an, Pantone a anuntat care va fi culoarea anului urmator. Supriza, de aceasta data, insa, consta in faptul ca, pentru prima oara, au fost desemnate doua culori vedeta in locul uneia singure. Atfel, culorile anului 2016 sunt Rose Quartz si Serenity. Retail jobs

Culorile anului 2016
Alaturate, cele doua culori reprezinta echilibrul perfect intre un ton cald de roz si un albastru rece, dar linistit, acesta avand menirea sa infatiseze o legatura stransa intre o stare de bine, pace si ordine. Studiile de specialitate au demonstrat, de-a lungul timpului, faptul ca paleta cromatica din jurul nostru are o puternica influenta asupra psihicului nostru. Viata cotidiana a omului modern este una stresanta, tocmai de aceea aceste culori desemnate ca fiind culorile anului 2016 au rolul de a ne binedispune.

Culorile anului 2016
Aceasta selectie cromatica, facuta de Pantone, este una simbolica, fiind o expresie o unei stari si a unei atitudini, ce au loc in cultura noastra. Ele vin ca o reactie la viata agitata si la miscarile sociale privitoare la egalitatea dintre sexe, aceasta alaturare de culori adresandu-se atat femeilor, cat si barbatilor.

Rose Quartz este o culoare impunatoare, elocventa, dar blanda, in acelasi timp, imprimand o stare de calm, in vreme ce nuanta Serenity denota senzatia de imponderabilitate si diafan, asemenea cerului, facandu-ne sa ne simtim relaxati si linistiti, chiar si in momentele in care suntem agitati sau nervosi.

Culorile anului 2016 Rose Quartz
Aceasta combinatie cromatica neasteptata, dar armonioasa iti vor transforma locuinta intr-un camin primitor, in care domina o atmosfera primitoare, senina si linistita. Rose Quartz si albastrul Serenity indeamna la optimism si entuziasm, fiind, in acelasi timp, o combinatie ludica si vesela. Le poti asocia cu culori pastelate sau cu tonuri de gri si bej.

Foto: Sofa.com via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri