Setari Cookie-uri

5 greseli pe care le faci in cresterea plantelor aromatice

Plantele aromatice, pe langa faptul ca sunt extrem de utile in orice bucatarie, infumuseteaza si parfumeaza si spatiul. Dar ingrijirea lor nu este usoara pentru toata lumea. Iti prezentam 5 greseli pe care le poti face in cresterea mirodeniilor.

Plantele aromatice, pe langa faptul ca sunt extrem de utile in orice bucatarie si ar trebui sa le ai mereu la indemana, pentru o mancare gustoasa si cu mirodenii proaspete, infumuseteaza spatiul si, mai mult de atat, il inmiresmeaza, parfumul acestora fiind foarte pregnant. Insa, de cele mai multe ori, persoanele evita sa creasca aceste plante, din cauza ingrijirii lor. Iata cele mai intalnite greseli pe care le poti face cu micuta ta gradina de plante aromatice, interioara.

1. Le uzi prea mult

Intr-adevar, Greseli crestere plante aromatice plantele aromatice iubesc apa, insa o cantitate prea mare le poate dauna, iar aceasta este o greseala des intalnita. Pentru a nu le ineca, ai in vedere ca ghivecele in care le plantezi asigura un drenaj bun: acestea trebuie sa aiba fundul prevazut cu o gaura pentru eliminarea excesului de apa.

2. Uiti sa le tai
La fel ca in cazul oricarei alte plante, si cele aromatice trebuie sa fie taiate si multa lume ignora acest aspect. Ciupeste florile si taie plantele in mod regulat, pentru a nu se ingreuna. Desigur, fiecare planta in parte trebuie sa fie taiata in cantitati diferite, asadar, este important sa te documentezi despre fiecare in parte.

3. Nu le oferi cantitatea suficienta de lumina

Atunci Greseli crestere plante aromatice cand decizi sa ai o mica gradina interioara, de plante aromatice, este important sa te gandesti asupra locului in care o vei amplasa. Acesta il vei alege astfel incat mirodeniile tale sa primeasca lumina suficienta. De exemplu, daca le amplasezi in dreptul unei ferestre orientate catre Nord sau daca nu primesc minimum patru ore de lumina pe zi, iti recomandam sa le muti.

4. Nu le oferi nutrienti
Multe persoane considera ca pamantul in care sunt plantate mirodeniile este suficient de bun, pentru ca acestea sa se dezvolte adecvat. O greseala des intalnita, pe care trebuie sa o eviti! Este recomandabil sa fertilizezi plantele aromatice in mod constant, daca iti doresti ca acestea sa aiba o durata de viata cat mai mare.

5. Nu uizi plantele la momentul potrivit
Pe langa faptul ca poti uda plantele in exces, o alta greseala pe care o poti face este sa nu le uzi suficient de des. Este preferabil sa uzi plantele mai putin, dar mai des, decat mult si rar. Cu toate acestea, nu le uda decat in momentul in care solul este uscat.
Foto 1 & main: design3000.de via Pressloft
Foto 2:
GettingPersonal.co.uk via Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.