Setari Cookie-uri

5 sfaturi cheie in amenajari, pentru a face orice incapere mai frumoasa

Pentru a transforma orice incapere intr-una mai frumoasa si mai aspectuoasa, fara a apela la ajutorul unui designer, exista cateva trucuri esentiale, la care poti apela si care vor da intotdeauna roade.

Pentru a transforma orice incapere intr-una mai frumoasa si mai aspectuoasa, fara a apela la ajutorul unui designer, exista cateva trucuri esentiale, la care poti apela si care vor da intotdeauna roade.

1. Variaza scara
Scara Sfaturi cheie in amenajari obiectelor dintr-o incapere si a acesteia din urma este extrem de importanta. Atunci cand achizitionezi o piesa de mobilier sau un accesoriu, trebuie sa te gandesti la dimensiunile spatiului in care urmeaza sa amplasezi obiectul respectiv si la faptul ca acesta sa nu fie prea mic sau prea mare. Insa, un accesoriu supradimensionat, precum o oglinda deosebita, poate face adevarate minuni, daca ii alaturi si cateva accesorii foarte mici; grupeaza-le in numar de trei sau de cinci, pentru a arata bine.

2. Joaca-te cu lumina
Lumina artificiala este extrem de importanta, indiferent de cata lumina naturala patrunde in locuinta ta. Folosind mai multe surse de lumina, vei reusi sa scoti in evidenta anumite zone sau obiecte si sa animi spatiul. O lumina uniforma nu va pune in valoare absolut nimic din incapere, asadar, pe langa lumina generala (care, in majoritatea cazurilor, consta intr-o lampa suspendata centrala), adauga si accente: veioze, lampadare, aplice care sa lumineze un tablou.

3. Amplaseaza corect piesele de mobilier pe covor

Atunci Sfaturi cheie in amenajari cand achizitionezi un covor, exista mai multe moduri de a amplasa piesele de mobilier, in functie de acesta. O prima varianta este sa alegi un covor suficient de mare incat sa amplasezi pe el canapeaua, fotoliile si masuta de cafea. In jurul acestuia, mai lasa o distanta de 30-40 cm. In cazul in care ai un living mic, asaza piesele de mobilier perimetral. O alta metoda este sa alegi un covor pe care sa il pozitionezi in fata obiectelor de sezut, astfel incat acestea sa il atinga doar cu picioarele din fata, creand, in acest fel, o zona bine definita.

4. Pozitioneaza tablourile la inaltimea potrivita
Ai observat vreodata ca in toate muzeele si galeriile de arta tablourile sunt amplasate la o anumita inaltime? Acestea trebuie pozitionate la nivelul ochiului, tocmai pentru a putea fi admirate. Asadar, atunci cand pozitionezi un tablou, ai in vedere ca distanta de la pardoseala pana in centrul acestuia sa fie la nivelul ochilor.

5. Adauga piese de mobilier spectaculoase
Pentru ca Sfaturi cheie in amenajari o incapere sa arate bine, adauga putina drama. O piesa la care care nu te-ai astepta sa o vezi intr-un anumit decor va fi exact elementul de care ai nevoie pentru a obtine "efectul wow". Un taburet cu o forma atipica, un candelabru, o bancheta sau un fotoliu baroc sunt cateva exemple de piese cu ajutorul carora vei reusi sa sa transformi orice incapere intr-un spectaculoasa.

Foto 1: live laugh love ltd via Pressloft
Foto 2:
KSL LIVING via Pressloft
Foto 3:
BRAVE BOUTIQUE via Pressloft

Citește și:

Un articol de arhitect Ana Marin

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.