Setari Cookie-uri

4 suprafete pe care sa NU le cureti cu otet

Otetul este produsul perfect pentru a curata ferestrele, a scapa de mirosurile neplacute si nu numai, insa, exista cateva suprafete in locuinta ta, pe care nu trebuie sa le cureti cu ajutorul otetului.

Otetul este un ingredient ce nu ar trebui sa lipseasca din nici o locuinta, nu numai datorita intrebuintarilor sale in gastronomie, cat si calitatilor sale privitoare la curatenie. Este perfect pentru inlaturarea petelor, mirosurilor neplacute, curatarea ferestrelor si nu numai si, mai mult decat atat, este si ieftin. Cu toate acestea, insa, exista cateva suprafete pe care nu le poti curata cu ajutorul otetului, intrucat le poate distruge.

1. Blaturi din granit si din marmura

Un prim Intrebuintari gresite ale otetului exemplu in acest sens il reprezinta blaturile din granit si din marmura. Fiind acid, exista o mare posibilitate ca otetul sa atace suprafata acestor blaturi din piatra, ducand, in timp, la disparitia luciului. Aceste suprafete pot fi curatate cu un detergent lichid de vase bland si cu apa calda.

2. Pardoseala din piatra naturala
La fel ca in cazul blaturilor, daca te numeri printre persoanele care au pardoseala din piatra naturala, iti recomandam sa eviti curatarea acestora cu otet si lamaie, o solutie des utilizata de multe gospodine. De asemenea, specialistii recomanda sa eviti si produsele pe baza de amoniac.

3. Pardoseala din lemn de esenta tare

In acest caz, parerile sunt impartite. Exista persoane care afirma ca obisnuiesc sa curete pardoseala din lemn cu otet, in vreme ce, conform unui studiu, altele sustin faptul ca otetul a afectat suprafata lemnului. Intrucat este mai usor sa previi un rau decat sa il repari, iti recomandam sa folosesti o solutie speciala de curatare.

4. Fierul de calcat

In cazul in care ai fost tentata sa apelezi la otet, pentru a-ti curata fierul de calcat, iti recomandam sa nu faci acest lucru. Chiar daca otetul curata si improspateaza, turnandu-l in interiorul aparatului, tot ce vei reusi este sa distrugi componentele fierului de calcat. Recomandabil este ca, dupa fiecare utilizare, sa golesti aparatul si sa il cureti conform instructiunilor producatorului.

Foto 1: Original Style via Pressloft
Foto2: einrichten-design.de via Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.