Setari Cookie-uri

6 obiecte din locuinta, pe care trebuie sa le inlocuiesti!

Orice obiect are o anumita durata de viata, insa unele dintre ele trebuie sa fie schimbate mai des decat ne-am astepta, din motive legate de propria noastra sanatate. Descopera care sunt cele 6 obiecte pe care trebuie sa le inlocuiesti.

Orice obiect are o anumita durata de viata, insa unele dintre ele trebuie sa fie schimbate mai des decat ne-am astepta, din motive legate de propria noastra sanatate. Iata care sunt cele 6 obiecte pe care trebuie sa le inlocuiesti.

1. Saltele
Saltelele Obiecte pe care trebuie sa le inlocuiesti sunt, in general, o investitie majora, prin urmare, multe persoane le schimba foarte rar, de cele mai multe ori, odata cu achizitionarea unei noi locuinte. Cu toate acestea, este recomandabil sa schimbi salteaua o data la maximum opt ani, intrucat suprafetele uzate sau lasate pot da nastere durerilor de spate, ceea ce ar duce la un somn inconfortabil si nelinistit.

2. Periute de dinti
Cu siguranta, majoritatea persoanelor stie ca periutele de dinti trebuie schimbate o data la trei luni, insa putine sunt acelea care chiar fac acest lucru. Pe langa faptul ca se aduna bacterii, firele periutelor de dinti se uzeaza, asadar nu iti vor curata dintii adecvat.

3. Perne de dormit
Asemenea Obiecte pe care trebuie sa le inlocuiesti saltelelor, cu timpul, pernele se dezumfla si isi pierd din calitatile de sustinere. Mai mult, acestea constituie gazda perfecta pentru bacterii si bucati de piele moarta, un motiv in plus sa le schimbi. Spala pernele in mod regulat, insa nu uita sa le schimbi o data la doi ani.

4. Bureti de bucatarie
Buretii de bucatarie, indiferent de cat de mult ii utilizam si ii sterilizam, sunt o sursa de bacterii si nu iti doresti ca acestea sa ajunga pe vasele tale. Recomandabil este ca, in momentul in care acestia incep sa isi schimbe culoarea si sa se murdareasca, sa ii inlocuiesti. Fa acest lucru la un interval cuprins intre doua si opt saptamani.

5. Tigai din teflon
In cazul in care te numeri printre persoanele care utilizeaza tigai din teflon pentru a gati, ar trebui sa retii faptul ca, odata ce au aparut fisuri pe suprafata lor, acestea pot elibera compusi toxici, asadar acela este momentul in care ar trebui sa le inlocuiesti. In mod normal, in cazul in care nu sunt utilizate in exces, tigaile din teflon ar trebui sa reziste intre trei si cinci ani.
Descopera 5 produse toxice, pe care le intalnim in locuinta

6. Filtre de apa

Filtrele de apa sunt alte obiecte pe care trebuie sa le schimbi in mod constant. Acestea trebuie inlocuite de doua ori pe an, pentru a impiedica apa sa fie contaminata.
Foto 1: Sweetpea & Willow via Pressloft
Foto 2:
norsu interiors via Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.