Setari Cookie-uri

6 moduri de a avea o locuinta organizata

A fi organizat si ordonat iti poate face viata mult mai usoara. Avand totul la indemana, faci economie nu numai de timp, ci si de... nervi. Exista cateva trucuri la care poti apela pentru a avea mereu locuinta organizata.

A fi organizat si ordonat iti poate face viata mult mai usoara. Avand totul la indemana, faci economie nu numai de timp, ci si de... nervi. Exista cateva trucuri la care poti apela pentru a avea mereu locuinta organizata.

1. Inainte sa Trucuri organizare incepi sa organizezi un spatiu, este recomandabil sa iti notezi ce intentionezi sa faci. Nu ignora acest pas, intrucat chiar iti va usura munca si, in felul acesta, te vei asigura ca nu ai uitat nimic din ceea ce iti propusesesi. Aceasta lista te va ajuta, de asemenea, sa nu te abati de la planul initial.

2. Fii eficienta! Foloseste piese de mobilier si accesorii inteligente. Cauta intotdeauna piese care ocupa cat mai putin loc si care sunt functionale. Un dulap de dimensiuni mari, pe care nu il folosesti la capacitate maxima, nu va face decat sa iti aglomereze incaperea. Pe hol, de exemplu, foloseste un pantofar - acesta este ingust, dar util, si este perfect pentru a-i convinge pe ceilalti membri ai familiei sa il foloseasca mereu, pentru a-si depozita incaltamintea.

3. Foloseste cat mai putine obiecte de depozitare si la indemana; un sistem cat mai simplu si usor de accesat iti va usura munca. Desi cutiile si cosurile sunt menite sa ne ajute sa fim organizati, folosite in exces, acestea nu pot decat sa ne incurce. Astfel, un obiect ascuns intr-o cutie aflata intr-o alta cutie mai mare, care, la randul sau, este amplasata intr-un sertar din interiorul unui corp de mobilier va fi mult mai greu de accesat.

4. A avea o Trucuri organizare locuinta organizata, contrar multor pareri, nu presupune si un buget mare. Foloseste-te de obiectele pe care le ai deja; de exemplu, cutiile de incaltaminte sau de la diferite aparate electronice sunt cele mai la indemana. In cazul in care doresti sa le conferi un aspect placut, imbraca-le in hartie de impachetat in culori vesele. Gandeste-te la timpul petrecut zilnic pentru a face ordine si, in acest fel, vei realiza cat de importante sunt sistemele de depozitare.

5. In cazul in care detii un spatiu mic, depozitarea pe verticala este cea mai inteleapta alegere. Corpurile de mobilier inalte ofera mult spatiu de depozitare. De asemenea, politele sunt perfecte pentru a depozita carti, borcane, cosuri cu diferite obiecte si chiar haine impaturite.

6. Profita de orice zona sau piesa de mobilier, pentru a fi cat mai eficienta. Usile si partea dorsala a fronturilor mobilierului pot fi folosite pentru a monta carlige. Spatiul de sub pat este perfect pentru a depozita cutii cu obiecte pe care le utilizezi mai rar.

Daca doresti sa faci ordine intr-o intreaga incapere, cel mai indicat este sa il eliberezi, pentru a porni de la capat. In felul acesta, vei fi nevoita sa fii mult mai selectiva cu toate obiectele.
Foto 1: Ginger Ray via Pressloft
Foto 2: Art Chateau - Living, Design & more via Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.