Setari Cookie-uri

Cum sa impiedici mizeria sa patrunda in casa

Curatenia este un proces de care orice persoana ar dori sa scape. Pentru a-ti usura munca, insa, si pentru a irosi cat mai putin timp cu aceasta activitate, cea mai buna metoda este de a minimaliza sursele de mizerie.

Curatenia este un proces de care orice persoana ar dori sa scape. Pentru a-ti usura munca, insa, si pentru a irosi cat mai putin timp cu aceasta activitate, cea mai buna metoda este de a minimaliza sursele de mizerie.

1. Nu intra incaltata in locuinta Curatenie
Prima regula pe care trebuie sa o urmezi, in cazul in care doresti ca mizeria sa stea cat mai departe de locuinta ta, este sa eviti ca tu si membrii familiei tale sa umblati incaltati in casa. In felul acesta, vei reduce considerabil cantitatea de praf si de mizerie.

2. Presul de la intrare
Presurile de la intrare trebuie sa primeasca aceeasi atentie ca restul obiectelor si zonelor din locuinta, cu atat mai mult cu cat acestea te pot ajuta considerabil sa inlaturi o mare parte din murdaria de pe incaltaminte. Pentru rezultate si mai bune, este recomandabil sa ai un astfel de pres si in interior. Aspira intotdeauna presurile pe ambele parti si in mod regulat.

3. Foloseste hota, atunci cand gatesti

Atunci cand gatesti, este recomandabil sa utilizezi hota, in special in cazul in care obisnuiesti sa prajesti mancarea. In felul acesta, avand hota pornita, particulele de grasime vor fi absorbite, impiedicandu-le, astfel, sa se depuna pe diversele suprafete.

4. Curata aparatul de aer conditionat
Aparatele de aer conditionat sunt gazda perfecta pentru bacterii si praf, tocmai de aceea si pentru a te asigura ca functioneaza in parametri normali, trebuie sa cureti sau sa schimbi filtrele de aer cat mai des.

5. Nu exagera cu deschisul ferestrelor

Desigur, este recomandabil sa aerisesti incaperile cat mai des, insa trebuie sa iei in considerare faptul ca, cu cat lasi ferestrele mai mult timp deschise, cu atat mai mult se va aduna praf. De asemenea, vor patrunde polen si alte particule, care vor contribui la munca depusa la curatenie.

Foto: KSL LIVING - via Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.