Setari Cookie-uri

Trucuri pentru a avea o locuinta luminoasa

In cazul in care iti doresti o locuinta luminoasa, care sa te binedispuna, exista cateva trucuri de care poti tine cont. Chiar si cele mai intunecate incaperi pot parea mai luminoase, daca apelezi la aceste trucuri.

Fara sa realizam, de cele mai multe ori, modul in care este amenajata o incapere, culorile utilizate sau cantitatea de lumina pe care o primeste joaca un rol important asupra psihicului nostru. Studiile au demonstrat faptul ca aceste lucruri contribuie la starea de stres, oboseala sau nervozitate si ca un spatiu care primeste suficienta lumina naturala sau care este amenajat cat mai luminos ne ajuta sa ne simtim mai bine. Chiar si cele mai intunecate incaperi, cu cateva trucuri, pot parea mai luminoase.

In primul rand, analizeaza-ti locuinta si descopera care sunt cele mai intunecate zone. Culorile intunecate, ferestrele mult prea mici sau corpurile de iluminat amplasate necorespunzator sunt factori importanti in acest caz.

Daca doresti sa Locuinta luminoasa ii conferi locuintei tale un aspect calduros si primitor, iti recomandam sa folosesti o paleta cromatica ce este compusa din culori neutre puternice, care sunt foarte versatile. Astfel, poti folosi nuante de ciocolatiu, cappuccino, bronz, auriu, grej. In cazul in care pardoseala, tamplaria sau mobilierul sunt in culori inchise, poti tempera imaginea folosind tonuri de alb, auriu si maro.

Pentru a face anumite zone sa nu mai para foarte intunecate, foloseste un corp de iluminat suspendat, cu un design deosebit, ce va fi o piesa impunatoare, de sine statatoare si amplaseaza-l in acel spatiu. Este un truc la indemana, dar, in acelasi timp, cool, la care poti apela indiferent de functiunea zonei respective.

In cazul in care Locuinta luminoasa peretii sunt finisati in culori inchise, foloseste albul ca predominanta. Mobilierul alb, accesoriile albe, corpurile de iluminat albe vor estompa intensitatea peretilor. Creeaza contrast folosind tesaturi albe, bej deschis sau in culoarea untului, in cantitati cat mai mari.

Exista multe locuinte care au plafoanele finisate in culori inchise sau imbracate in panele din lemn. Daca te numeri printre persoanele care detin o astfel de locuinta si ti se pare ca atmosfera este una apasatoare, poti scapa de aceasta senzatie folosind niste corpuri de iluminat de tip spot, care vor crea o lumina placuta. Iti recomandam sa folosesti un intrerupator de tip dimmer, ce iti va permite sa ai controlul asupra intensitatii luminii, care va fi, astfel, una versatila.

Citește și:

Foto: Sofa.com via Pressloft

Descopera si cum poti obtine cu putin efort un decor calduros

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.